Обережно – наркотики!

В сучасних умовах великого значення набуває боротьба з наркоманією – потворним явищем, що наносить непоправної шкоди здоров’ю, призводить до деградації особистості, згубно впливає на виховання дітей, на їх майбутнє, наносить надзвичайну матеріальну і моральну шкоду суспільству.

У нас час в багатьох країнах алкоголізм і наркоманія перетворилися в справжню епідемію, що забирає життя десятків тисяч життів, калічить мільйони доль. Причому останні десятиліття позначені не лише зростом наркоманії, а й значним її «помолодшанням». Все більше випадків наркоманії трапляється серед молоді і підлітків.

ter

Часто єдиною спонукою до вживання наркотиків для підлітка є бажання «спробувати». Зазвичай – після порад чи вмовляння когось зі знайомих. До цікавості домішується ще й бажання пристосуватись до правил «своєї групи», острах перед кепкуванням з боку «бувалих і досвідчених». Це може бути також проявом сліпого наслідування прикладів з життя деяких відомих «зірок» зі світу кіно, популярних серед молоді музикантів, співаків тощо. 

З метою профілактики негативних явищ серед учнівської молоді та формування навичок здорового способу життя 27.01.2021 р. відділенням соціальної роботи для сім’ї, дітей та молоді територіального центру соціального обслуговування населення із залученням лікаря-нарколога Глухівської міської лікарні на базі ЗОШ №1 була проведена акція: «Обережно – наркотики!»

        На початку заходу фахівець із соціальної роботи відділення соціальної роботи для сім`ї, дітей та молоді територіального центру Глухівської міської ради Разіна Тетяна ознайомила присутніх з послугами, які можуть отримати у відділенні при виникненні різних проблем. З метою формування в молодіжному середовищі позитивного іміджу здорової людини, лікарем-наркологом, Галагуцьким Григорієм Петровичем була проведена лекція: «Обережно – наркотики!»

Наприкінці заходу всім присутнім були роздані буклети «Дещо про наркотики» та учасники заходу зробили висновки, що поведінка людини, її спосіб життя є найважливішими у збереженні здоров’я. Замислилися над тим що їх чекатиме попереду, якщо будуть вживати наркотики. Зробили висновки, що необхідно виховувати в собі моральну чистоту, бо здоров’я, радість життя і щастя у наших руках!

За інформацією територіального центру соціального обслуговування населення Глухівської міської ради

 

gerb sayt2024 © Всі права захищено.
Глухівська міська рада Сумської області