ЩО ВИРІШИЛИ НА СЕСІЇ

 

27 січня відбулось перше пленарне засідання третьої сесії Глухівської міської ради восьмого скликання. В залі засідань міської ради зібралось 22 депутатів. За що голосували депутати?

27

Затвердили Положення про 6 відділів і управлінь, а також про старосту

Депутати проголосували за нову редакцію Положень про відділ освіти, відділ культури, відділ молоді і спорту, управління житлово-комунального господарства та містобудування, управління соціально-економічного розвитку та про фінансове управління Глухівської міської ради.

Також затверджено Положення про старосту Глухівської міської ради.

Про Центр надання соцпослуг

Затвердили структуру комунальної установи «Центр надання соціальних послуг» - 94,5 штатних одиниць.

Затверджено Положення про проведення конкурсу на посаду директора цієї установи. Зокрема визначено, що директором може бути особа, яка має вищу освіту, стаж роботи у соціальній сфері на керівній посаді не менше п’яти років, володіє державною мовою та здатна за своїми діловими і моральними якостями, освітнім і професійним рівнем виконувати відповідні посадові обов’язки. Кандидат на посаду має подати план розвитку установи.

Просять 5 млн. грн. на вулицю Некрасова

Депутати підтримали ініціативу колеги Анатолія Москаленка, який третій рік не полишає боротьбу за ремонт вулиці Некрасова. Вирішили направити чергове офіційне звернення до Сумської обласної ради та Сумської обласної державної адміністрації щодо виділення коштів на капітальний ремонт дороги по вул. Некрасова за підписом міського голови Надії Вайло.

27 1

Звільнили від орендної плати

З 01.01.2021 по 31.12.2021 фізична особа-підприємець Бабик З.М. звільнена від орендної плати за користування майном комунальної власності, що розташоване за адресою: м. Глухів, вул. Терещенків, 34 (це частина підтрибунного приміщення на стадіоні «Дружба»). Таке рішення депутати прийняли, зважаючи на велике соціальне значення і внесок у спортивно-культурний розвиток міста Глухова студії FreeDom. Тренер Зоряна Бабик успішно керує школою повітряних дисциплін, у неї займається багато дітей і підлітків, є гарні результати всеукраїнських змагань.

Про відрахування частини прибутку

Всі підприємства, установи, організації, що належать до комунальної власності, мають відраховувати у 2021 році до бюджету Глухівської міської територіальної громади частину чистого прибутку (доходу) у розмірі 5%.

Наразі це стосується комунальних підприємств Глухівської міської ради «Глухівський тепловий район», «Глухівський водоканал», «Глухівське бюро технічної інвентаризації», «Баницьке», «Полошківське», «Дунаєцьке», Глухівське виробниче житлове ремонтно-експлуатаційне підприємство, Комунальне госпрозрахункове підприємство «Проектно-виробниче бюро».

Також депутати встановили, що призначення керівників комунальних підприємств Глухівської міської ради відбувається виключно за конкурсом і затвердили відповідне Положення.

Про соціальну підтримку жителів Глухівської громади

На сесії прийнято одразу 4 різних Програм, за якими певним категоріям населення надаються різного виду пільги і допомоги:

  • цільова Програма підтримки громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи на 2021-2025 роки в новій редакції;
  • цільова Програма підтримки військовослужбовців, мобілізованих для проходження військової служби на особливий період учасників операції Об'єднаних сил та членів їх сімей на 2021-2025 роки в новій редакції.
  • комплексна Програма для пільгових категорій населення Глухівської міської ради на 2021-2025 роки в новій редакції.
  • Програма соціального захисту окремих категорій населення Глухівської міської ради на 2021-2025 роки в новій редакції.

Всі чинні рішення після внесених правок до проєктів будуть опубліковані на сайті Глухівської міської ради у розділі «Документи».

 

gerb sayt2024 © Всі права захищено.
Глухівська міська рада Сумської області