Проведено захід «Статеве виховання молоді»

Серед сучасних педагогічних проблем однією з суспільно важливих є зниження віку початку неповнолітніми статевого життя, що супроводжується зростанням кількості штучного переривання вагітності, розширенням діапазону венеричних захворювань, появою серед школярок матерів-одиначок.

vihovannya

З метою профілактики серед підлітків ранніх статевих відносин на базі Глухівської ЗОШ №2 серед учнів 8-их класів відбулась зустріч на тему: «Формування репродуктивного здоров’я та статевого виховання молоді» з фахівцем із соціальної роботи відділення соціальної роботи для сім’ї, дітей та молоді територіального центру соціального обслуговування населення Глухівської міської ради Мухою Оленою Олександрівною та лікарем-гінекологом Монжай Галиною Олексіївною. На початку Муха Олена разом з учнями обговорила поняття дружби, кохання, довіри, платонічних відносин і більш детально зупинились на понятті статевих відносин і наслідків після них. Вивчили аспекти психологічної, фізичної та соціальної готовності підлітка до інтимної близькості. Після цього до слова було запрошено лікаря Монжай Галину, яка більш детально розповіла про інфекції, які передаються статевим шляхом, їх симптоматику та наголосила, що краще попередити інфекції які передаються статевим шляхом ніж їх лікувати. Для попередження небажаної вагітності лікар розповіла про засоби контрацепції.

В кінці зустрічі учням було роздано буклети «Молоді про репродуктивне та статеве здоров`я» та наголошено про правила дотримання гігієни статевих органів, розвиток культури статевих відносин, а також про відповідальне ставлення до свого здоров’я.

За інформацією територіального центру соціального обслуговування населення Глухівської міської ради

 

gerb sayt2024 © Всі права захищено.
Глухівська міська рада Сумської області