ДЕНЬ ВШАНУВАННЯ УЧАСНИКІВ ЛІКВІДАЦІЇ НАСЛІДКІВ АВАРІЇ НА ЧОРНОБИЛЬСЬКІЙ АЕС

 

14 грудня в Україні відзначається День учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Надання державного статусу Дню ліквідатора ще раз нагадує суспільству про проблеми ліквідаторів-чорнобильців, людей що віддали свої життя та здоров'я заради порятунку нашої землі від страшної техногенної аварії, наслідки якої не дають спокою людству і сьогодні.Ми глибоко вдячні всім учасникам ліквідації наслідків найбільшої техногенної катастрофи ХХ століття, які виявили героїзм, самовідданість та мужність в тих екстремальних обставинах.

У м. Глухів з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, відбувся мітинг-реквієм з покладанням  квітів до пам’ятного знака Чорнобильської катастрофи.

Ми низько  схиляємо  голови перед усіма, хто пішов тоді у ядерний вогонь, щоб  зупинити ланцюгову реакцію  смерті, хто усвідомлено й мовчки жертовно  віддав  за  нас  своє  життя у   ядерному  котлі. Бо  всі  вони виконали  свій  обов’язок.  Свій найвищий   синівський    обов’язок  перед рідною  землею і перед рідним  народом-зупинили  розповсюдження катастрофи,  унеможливили  її  переростання  у  глобальний   винищувальний смерч  для  всієї  України, інших народів - сусідніх і не сусідних. Ми  всі , які  живуть  нині, їм безмежно  вдячні.

До  присутніх  з  промовою звернулася перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Глухівської міської ради Олексій Олександрович Ткаченко та голова громадської організації “Глухівська організація інвалідів та ліквідаторів Чорнобильської катастрофи” Вертюков Ататолій Григорович.

Грамотами міського голови було нагороджено Стеценко С.І., Понирко П.І., Зверєв Ю.М., Крачок Ю.О. Почесними грамотами Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» було нагороджено Стрельцова В.А., Картавого О.Є., Білошапку Р.Г., Бегана В.І.

Учасники церемонії вшанували хвилиною мовчання пам’ять учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

 

gerb sayt2024 © Всі права захищено.
Глухівська міська рада Сумської області