Придбано житло для осіб з числа дітей - сиріт

 

Постановою Кабінету Міністрів України від 01 червня 2020 року №515 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 15 листопада 2017 року №877» затверджено Порядок та умови надання у 2020 році коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа.

Право на отримання житла за рахунок грошової компенсації відповідно цього Порядку мали діти віком від 16 до 23 років у порядку черговості взяття на квартирний облік, у тому числі діти, які досягли 23-річного віку протягом поточного бюджетного року. Заяву про виплату грошової компенсації дитина повинна була особисто подавати до управління соціального захисту населення.

Сумською обласною комісією було розподіллено кошти для місцевих бюджетів у сумі 376 898 грн. кожній дитині та 498 478 грн. кожній дитині з інвалідністю. Дитина, яка мала право на отримання компенсації повинна самостійно обрати квартиру.

В м. Глухові право на отримання грошової компенсації обласною комісією було визначено в порядку квартирного обліку 5 осіб з числа дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування (віком від 18 до 23 років). З них одна особа була дитиною – інвалідом.

Відповідно до Порядку всі вищезазначені особи були взяті під соціальний супровід відділення соціальної роботи для сім`ї, дітей та молоді територіального центру соціального обслуговування Глухівської міської ради з метою надання допомоги у придбанні житла.

        Працівниками відділення соціальної роботи для сім`ї, дітей та молоді територіального центру була надана допомога особам у зборі документів визначених у Порядку, підбору квартири чи будинку, відкриття спеціального рахунку у Ощадбанку, оформлення документів у нотаріуса тощо.

Отже, було придбано чотири квартири (одна однокімнатна та три двокімнатні) та частина приватного будинку. Тепер новий 2021 рік новосели будуть зустрічати у свої власних домівках.

 

gerb sayt2024 © Всі права захищено.
Глухівська міська рада Сумської області