Порядок ведення обліку доходів і витрат самозайнятими особами з 01.01.2021 року

 

Наразі, враховуючи актуальність звітного періоду платники можуть створювати та надсилати до контролюючих органів в електронному вигляді: податкову декларацію платника єдиного податку – фізичної особи-підприємця та податкову декларацію платника єдиного податку третьої групи – юридичної особи; податковий розрахунок сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь фізичних осіб, і сум утриманого з них податку (податковий розрахунок за ф. 1-ДФ); звіт щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування; повідомлення про прийняття працівника на роботу.

  Нагадуємо, що вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою: https://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС. Доступ до відкритої (загальнодоступної) частини Електронного кабінету, яка відповідно до законодавства є відкритою, надається без використання кваліфікованого електронного підпису, до приватної частини – після проходження користувачем електронної ідентифікації онлайн з використанням кваліфікованого електронного підпису.

У разі відсутності кваліфікованого електронного підпису (КЕП) отримати його можливо безпосередньо у приміщенні ЦОП Сумської ДПІ у відокремленому пункті реєстрації користувачів при Головному управлінні ДПС у Сумській області Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг Інформаційно-довідкового департаменту ДПС за адресою: м. Суми, Покровська площа, 2, каб. № 1 за попереднім записом по телефону 0542-701-795.

Перелік документів, необхідних для отримання КЕП, наведено за адресою: http://асskidd.gov.ua

Також можливо отримати КЕП АТКБ «Приватбанк» у режимі онлайн за наявності картки та реєстрації у Приват 24 безпосередньо з робочого місця, розташованого у приміщенні ДПІ Головного управління ДПС у Сумській області.

Отримання послуг КЕП можливе у будь-яких інших кваліфікованих надавачів електронних довірчих послуг, перелік яких розміщено на сайті центрального засвідчувального органу Міністерства цифрової трансформації України (сzo.gov.ua) у розділі «Довірчі послуги».

Платники, які обрали електронну систему звітування переконалися, що такий метод не тільки економить робочий час, а й не допускає можливості зробити помилки при складанні звітів.

Навчайтеся користуватися електронними сервісами та ресурсами, які доступні для платників, та бережіть здоров'я!

 

gerb sayt2024 © Всі права захищено.
Глухівська міська рада Сумської області