16 днів проти насильства

 Щорічно в Україні, з 25 листопада до 10 грудня включно, проводиться Міжнародна кампанія «16 днів проти насильства», яка з 1991 року підтримується міжнародною спільнотою. Акція в Україні розпочинається 25 листопада в Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок. 

Дати початку та завершення Кампанії вибрані не випадково. Вони створюють символічний ланцюжок, поєднуючи заходи проти насильства стосовно жінок та дії щодо захисту прав людини, підкреслюючи, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав людини.

nasilstvo

Шістнадцятиденний період кампанії охоплює наступні важливі дати:

  • 25 листопада – Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок. Офіційно цей день був оголошений Генеральною Асамблеєю ООН у 1999 році.
  • 1 грудня – Всесвітній  день боротьби зі СНІДом.
  • 2 грудня – Міжнародний день боротьби з рабством.
  • 3 грудня – Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями.
  • 5 грудня – Міжнародний день волонтера.
  • 6 грудня – Вшанування пам’яті студенток, розстріляних у Монреалі.
  • 9 грудня – Міжнародний день боротьби з корупцією.
  • 10 грудня – Міжнародний день прав людини.

Задля підвищення обізнаності українців з питань протидії домашньому насильству та з метою формування нетерпимого ставлення громадян до  будь-яких форм насильства за ознакою статі 24-25 листопада 2020 року на базі Глухівського вищого професійного училища та в Державній установі «центрі пробації» було проведено акцію «16 днів проти насильства». Фахівцями із соціальної роботи відділення соціальної роботи для сім’ї, дітей та молоді територіального центру соціального обслуговування населення Глухівської міської ради Разіною Тетяною та Мухою Оленою було обговорено поняття насильства та домашнього насильства, окремо зупинилися на видах домашнього насильства, детально роз’яснено про роботу з кривдником та потерпілим. Головний спеціаліст Глухівського бюро правової допомоги Олександр Топрикін окремо зупинився на законодавчих аспектах Закону України протидії домашнього насильства.

У кінці заходу було роздано буклети «Стоп Насильству» , роз’яснено про допомогу та запрошено до співпраці.

За інформацією територіального центру соціального обслуговування  населення Глухівської міської ради

 

gerb sayt2024 © Всі права захищено.
Глухівська міська рада Сумської області