ДЕШЕВО – НЕ ОЗНАЧАЄ ЯКІСНО

 

19 вересня 2020 року відбулася чергова апаратна нарада під головуванням секретаря Глухівської міської ради Юрія Бурлаки.
Начальник управління житлово-комунального господарства та містобудування Глухівської міської ради Марія Сегеда інформувала про стан благоустрою м. Глухова. Передусім озвучила права та обов’язки підприємств, установ, організацій, закладів незалежно від форм власності та громадян у сфері благоустрою населених пунктів.
- Оскільки наближається зима, хочеться нагадати, що всі установи, підприємства, підприємці та громадяни зобов’язані проводити прибирання закріпленої території від сміття, снігу та відходів, усувати наслідки ожеледиці на тротуарах (пішохідних доріжках) і своєчасно проводити чистку дахів, водостічних труб від снігу, криги та бурульок, - звернулася до присутніх Марія Юріївна. - Прибирання територій навколо адмінбудівель, вуличних кіосків, магазинів, ринків, павільйонів, лотків, майстерень різного призначення, трансформаторних підстанцій, теплопунктів, газорозподільних пристроїв і пересувних об’єктів торгівлі та побуту, включаючи тротуари до дорожнього бордюрного каменю або в радіусі 5 метрів, здійснюють власники цих об’єктів. Власник присадибної ділянки забезпечує належне утримання території загального користування та прилеглої до його присадибної ділянки по фасадній частині садиби до середини проїзної частини дороги.
Під час обговорення поточних справ у місті секретар Глухівської міської ради Юрій Бурлака зазначив, що ремонт дороги по вул. Пушкіна зроблено неякісно. Мало того, що підрядна організація затягнула роботи по термінах, так ще й саме покриття не відповідає проектним вимогам. Сьогодні свій вердикт із цього питання мають винести фахівці технічного нагляду.
- Доходить до абсурду: згідно з вимогами системи Прозоро ми маємо укладати договір не з тими, хто зробить якісно, а з тими, хто пропонує нижчу вартість, - дивується Юрій Олександрович. – Але дешево – не означає якісно. І про яку економію бюджетних коштів може йти мова, якщо через рік цю дорогу знову треба буде ремонтувати?
Присутні медики вкотре закликали громадян серйозніше ставитися до власного здоров’я, бо кількість хворих на коронавірус стрімко зростає. Тому порадили звертатися до лікарів, як тільки з’являються кашель чи температура. Рання діагностика та вчасна госпіталізація збільшує шанси пережити недугу з найменшими наслідками для організму.
Начальник відділу освіти Людмила Васянович повідомила, що з четверга школярі йдуть на осінні канікули. В якому режимі навчальні заклади працюватимуть опісля, прогнозувати не взялася. Окремо Людмила Григорівна повідомила, що ремонт даху на приміщенні школи №6 затримується:
- Коли пропозицію виставляли на Прозоро з вартістю робіт 600 тис. грн, ми все попередньо прорахували, виготовили кошторисну документацію. Серед претендентів була київська та сумська фірми. Київська зменшила вартість на 80 тисяч, тож її визнали переможцем. Коли підійшли до виконання робіт, з’ясувалося, що в неї навіть будівельників своїх нема, вона наймає субпідрядчика. Будівельники приїхали, розкрили половину даху, сказали що озвучених коштів не вистачить і… поїхали. Від договору переможці електронних торгів не відмовляються, обіцяють прислати іншу бригаду, але коли це буде...
Також мова йшла про початок опалювального сезону, що стартував на вихідних. Щоб процес подачі тепла прискорився, громадян на верхніх поверхах просять спустити повітря з систем опалювання.

 

gerb sayt2024 © Всі права захищено.
Глухівська міська рада Сумської області