Субсидія в осінньо – зимовому періоді

Звертаємо увагу отримувачів субсидії, що на осінньо – зимовий період планується автоматичний перерахунок з урахуванням норм Положення про порядок призначення житлових субсидій.

Відповідно до підпункту 5 пункту 14 Положення, житлова субсидія не призначається (у тому числі на наступний період), якщо структурними підрозділами з питань соціального захисту населення отримано інформацію про наявність простроченої понад три місяці (на дату надання такої інформації підприємствами – надавачами житлово – комунальних послуг) заборгованості, загальна сума якої перевищує 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян на день звернення за призначенням житлової субсидії.

Разом з тим, за наявності заборгованості житлову субсидію може бути призначено на наступний період за рішенням комісії, утвореної органами місцевого самоврядування, на підставі акта обстеження матеріально – побутових умов домогосподарства, з урахуванням обставин, що склалися.

Крім того, існує механізм реструктуризації заборгованості споживачів з оплати житлово – комунальних послуг на підставі укладеного договору з надавачами цих послуг.

Зауважуємо також на тому, що постановою Кабінету Міністрів України від 25.03.2020 №247 «Про особливості надання житлових субсидій» передбачено на період карантину додаткові заходи щодо соціального захисту осіб, яких звільнено з роботи у зв’язку з карантином (врахування до їхнього доходу під час призначення житлової субсидії розміру допомоги по безробіттю замість заробітної плати, яку вони отримували за попереднім місцем роботи).

Тож, не забувайте вчасно повідомляти управління соціального захисту населення про виникнення обставин, зокрема щодо:

зміни складу зареєстрованих членів домогосподарств;

зміни у складі сім’ї члена домогосподарства;

зміни переліку отримуваних житлово – комунальних послуг, умов їх надання;

зміни переліку витрат на управління багатоквартирним будинком;

зміни управителя, виконавця комунальних послуг;

придбання транспортного засобу, з дати випуску якого минуло менше п’яти років;

купівлі або набуття права власності в інший законний спосіб на земельну ділянку, квартиру (будинок), транспортний засіб (механізм), будівельні матеріали, інші товари довгострокового вжитку, або оплатив будь – які послуги на суму, яка на дату купівлі, оплати, набуття права власності в інший законний спосіб перевищує 50 тис. грн.

 

gerb sayt2024 © Всі права захищено.
Глухівська міська рада Сумської області