НА БЛАГО ГРОМАДИ

 

5 серпня 2020 року відбулося перше пленарне засідання чотирнадцятої сесії міської ради сьомого скликання.

Передусім депутати заслухали інформацію про діяльність Шосткинської місцевої прокуратури за І півріччя 2020 року. Зокрема, було озвучено, що за звітний період на території м. Глухів більш ніж на 30% зменшилася кількість тяжких злочинів (47 проти 52 торік) та злочинів середньої тяжкості (64 проти 87). Значно менше було злочинів невеликої тяжкості (72 проти 104). Кількість злочинів проти життя та здоров'я особи зменшилася на 4%. Жодного умисного вбивства протягом першого півріччя зареєстровано не було. Проте, наявний один факт нанесення тяжких тілесних ушкоджень, що потягли смерть потерпілого.

У цілому крадіжок стало менше на 15,4%, у той же час зросла кількість квартирних крадіжок на 60%. Крім того, взагалі не було фактів розбоїв і вимагань. З одного торік до двох цьогоріч збільшилася кількість грабежів. Майже на 55% поменшало фактів вчинення шахрайських дій (з 33 до 15). До того ж удвічі зменшилася кількість злочинів, пов'язаних із незаконним поводженням зі зброєю, бойовими припасами.
На 36,4% зросла кількість злочинів у сфері безпеки руху й експлуатації транспорту. Однак не зареєстровано жодного такого злочину, який би спричинив смерть потерпілого. Крім того, стало більше виявлених злочинів, пов'язаних із незаконним заволодінням транспортними засобами (6 торік до 8 цього року) та злочинів у сфері обігу наркотичних засобів (15 до 20).
На території міста Глухів відсоток розкриття злочинів дещо вищий від загальнообласного - 55,9% (в області - 53,6%), що в свою чергу навіть вище загальнодержавного (47,9%).

ДОВЕСТИ ЦНАП ДО РОЗУМУ
Депутати затвердили Концепцію вдосконалення системи надання адміністративних послуг та модернізації Центру надання адміністративних послуг у місті Глухові. Мова йде про визначення стратегічного бачення розвитку ЦНАП на середньострокову перспективу (2 роки), а також створення рівних умов для надання мешканцям громади, незалежно від статі, віку та фізичних можливостей; суб’єктам господарювання необхідних адміністративних послуг у зручний і доступний способи. Іншими словами в місті з’явилася чітка стратегія не лише облаштування ЦНАПу в новому приміщенні, а й розширення його функціональних можливостей надання послуг максимальній кількості категорій громадян.
Ще одним рішенням затвердили в новій редакції перелік адміністративних послуг, які надаються через відділ «Центр надання адміністративних послуг» Глухівської міської ради (громади). З повним текстом відповідних рішень можна ознайомитися на офіційному сайті Глухівської міської ради в розділі «Документи».

ПРИВАТИЗУЮТЬ БІЛЬШЕ
До переліку об’єктів комунальної власності територіальної громади міста, які підлягають приватизації у 2020 році, додали вбудоване нежитлове підвальне приміщення загальною площею 273,2 кв. м, що знаходиться за адресою: м. Глухів, вул. Києво-Московська, 36 та нежитлову будівлю площею 192, 6 кв. м на Соборному майдані, 6.

ПІВРІЧНИЙ ПІДСУМОК
Депутати взяли до відома інформацію, схвалену рішенням виконавчого комітету міської ради №160 від 16.07.2020 «Про хід виконання Програми економічного і соціального розвитку міста Глухова на 2019 рік та наступні 2020-2021 роки станом за 1 півріччя 2020 року». Рішення містить у собі піврічний підсумок зробленого в різних сферах життєдіяльності. Переглянувши його повний зміст, можна дізнатися багато цікавого (офіційний сайт Глухівської міської ради, розділ «Документи»).

НЕ ЗВУЧАТИМЕ
Через неможливість подальшої діяльності комунальне підприємство «Глухівська студія місцевого мовлення «Радіо Глухів» буде ліквідовано. Таке рішення депутати Глухівської міської ради були змушені ухвалити після того, як «благодійники», що надали апаратуру для трансляції сигналу, вирішили її забрати, як тільки припинилися повноваження міського голови Мішеля Терещенка. Щоб придбати власну апаратуру, треба величезні кошти, яких у бюджеті немає.

УЗГОДИЛИ З НОВИМ ЗАКОНОДАВСТВОМ
У зв’язку зі змінами в законодавстві, що відбулися на рівні держави, виникла потреба ухвалити відповідні рішення на місцевих рівнях. Отже, відтепер «тепловий район» разом зі статутом у новій редакції отримав назву «Комунальне підприємство «Глухівський тепловий район» Глухівської міської ради». А «водоканал» разом із новою назвою «Комунальне підприємство «Глухівський водоканал» Глухівської міської ради» та статутом у новій редакції змінив ще й назву посади керівника підприємства з начальника на директор.

ОСВІТНЯ РЕВОЛЮЦІЯ
Депутати перевели заклад освіти міста на самостійне ведення бухгалтерського обліку. З 1 вересня 2020 року всі школи та дитячі садки, що фінансуються з місцевого бюджету, не залежатимуть від централізованої бухгалтерії відділу освіти Глухівської міської ради. В її фінансовому підпорядкуванні залишаться тільки дитячо-юнацька спортивна школа, міський центр позашкільної освіти, інклюзивно-ресурсний центр і структурні підрозділи міськво.
Також під час засідання затвердили у новій редакції Статути Глухівського НВК: ДНЗ – ЗОШ І-ІІ ступенів №4 та Глухівського НВК: ДНЗ – ЗОШ І ступеня №5.

СПРАВИ БЮДЖЕТНІ
Насамкінець затвердили звіт про виконання бюджету міста за І півріччя 2020 року: по доходах в сумі 103 млн 484 тис. 100 грн; по видатках – 92 млн 79 тис. 100 грн.
Також депутати внесли зміни до рішення міської ради від 18.02.2020 №400 «Про бюджет міста Глухова на 2020 рік», направивши залишок коштів по цільовому фонду в сумі 105 тисяч гривень і залишок коштів бюджету розвитку в сумі 217 тис. грн. на капітальний ремонт адмінбудівлі по вул. К.-Московська,31 (приміщення військкомату).

 

gerb sayt2024 © Всі права захищено.
Глухівська міська рада Сумської області