ТРЕБА ПРАЦЮВАТИ ОПЕРАТИВНО: РОБОТИ БАГАТО

 27 липня 2020 року відбулася чергова апаратна нарада під головуванням секретаря Глухівської міської ради Юрія Бурлаки.

Передусім заслухали звіт архівного відділу Глухівської міської ради за перше півріччя 2020 року. За цей період установа виконала 664 запити (річний план – 400). Із всієї кількості запитів 396 надійшли від громадян, 268 - від підприємств, установ та організацій різних форм власності. Всі запити виконано у встановлені законом терміни. Із 632 запитів соціально-правового характеру 124 стосувалися заробітної плат, 169 - трудового стажу, 215 - перейменування установ, 124 - інші. Також виконано 32 запити з земельних питань.

За ініціативи секретаря Глухівської міської ради Юрія Бурлаки до архіву були повернуті документи ліквідованих підприємств: 160 справ ВАТ «Глухіввторсировина» з 1945-го по 2016 роки та 25 справ ТОВ «Глухівський комбікормовий закон» 1975-2008 років. Раніше документи перебували у ліквідаторів у Шостці й Охтирці, що унеможливлювало отримання довідок колишніми працівниками цих підприємств.
Також керівник архівного відділу наголосив на необхідності терміново впорядкувати документообіг у відділах, управліннях і на комунальних підприємствах Глухівської міської ради. У зв’язку з адміністративною реформою чималий обсяг справ доведеться здавати на зберігання до архіву. Документи мають відповідати суворим вимогам, а часу залишилося до 25 жовтня.
У свою чергу начальник відділу з питань державної реєстрації-державний реєстратор Олег Глазунов повідомив, що Державне підприємство «Національні інформаційні системи» з 17 серпня 2020 року впроваджує оновлене програмне забезпечення Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань (ЄДР). Через це з 18:00 7 серпня до 16 серпня 2020 року не будуть працювати:
- Єдиний державний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань (повне відключення);
- портал usr.minjust.gov.ua (повне відключення);
- обмін даними між ЄДР та органами державної влади (повне відключення);
- сервісна послуга у формі прикладного програмного інтерфейсу ЄДР (API) (повне відключення);
- сервісна послуга з обробки статистичних та/або аналітичних даних (повне відключення);
- «Он-лайн будинок юстиції» (у частині взаємодії з ЄДР);
- публікація відкритих даних з ЄДР.
Після впровадження оновленого ЄДР у промислову експлуатацію декілька днів може не відбуватися вивантаження відомостей у формі відкритих даних. Також у зазначені дні робота інших реєстрів може бути нестабільною у зв’язку з великим навантаженням на IT-інфраструктуру ДП «НАІС».
Серед поточних питань мова йшла про те, що сумська вірусологічна лабораторія повідомила про надання нею платної послуги з обстеження на коронавірус. Тим глухівчанам, хто захоче за власної ініціативи пройти ПЛР-тест, він обійдеться у 990 грн. На сьогодні процедуру поки не узгодили – з’ясовують, хто та де братиме матеріал для аналізу, яким чином транспортуватимуть до Сум.
Окремо прозвучала інформація щодо бажання адміністрації Глухівської міської лікарні встановити у приймальному відділенні відеоспостереження зі звукозаписом. Це дозволить мати реальну картину подій, коли виникають спірні питання щодо правильності дій медиків і адекватності вчинків відвідувачів.
Також Юрій Бурлака доручив управлінню ЖКГ та містобудування за участі голів вуличних комітетів зробити аналіз стану вуличного освітлення, щоб максимально ефективно та швидко покращити ситуацію. Окрім цього, зроблять перепис старих дерев на всіх кладовищах та спробують відшукати варіанти співпраці зі спеціалістами-висотниками, які можуть узятися за безпечне видалення велетнів.

 

gerb sayt2024 © Всі права захищено.
Глухівська міська рада Сумської області