ВИРІШИЛИ НАГАЛЬНІ ПИТАННЯ

17 липня 2020 року відбулася позачергова сесія міської ради сьомого скликання

На порядку денному стояло 5 питань. Розпочали зі внесення змін до Правил благоустрою населених пунктів на території Глухівської міської ради. Мова йшла про формулювання поняття «об’єкт благоустрою» в пункті 1.6 розділу І. У новій редакції «об’єкт благоустрою – територія загального користування: парки, лісопарки, парки культури та відпочинку, сквери, квітники, газони, спортивні, дитячі майданчики, пам’ятки культурної та історичної спадщини, майдани, площі, бульвари, вулиці, дороги, провулки, тротуари, шляхопроводи, мости, полігони твердих побутових відходів, кладовища, прибудинкові території, території будівель та споруд інженерного захисту, території підприємств, установ, організацій та земельні ділянки, закріплені за ними на умовах договору». Таким чином документ привели до норм діючого законодавства.

ЩОБ УСТИГНУТИ
Депутати затвердили кошторисні документації, виготовлені ТОВ «ВІК-СВ», за об’єктами:
- «Поточний середній ремонт автомобільної дороги комунальної власності по вул. Есманський шлях у м. Глухів (окремими ділянками)». Загальна вартість будівництва складає 1 млн 87 тис. 237 грн.
- «Поточний середній ремонт автомобільної дороги комунальної власності по вул. Інститутській у м. Глухів (окремими ділянками)». Загальна вартість будівництва складає 1 млн 94 тис. 353 грн.
- «Поточний середній ремонт автомобільної дороги комунальної власності по вул. Рильський шлях у м. Глухів (окремими ділянками)». Загальна вартість будівництва складає 1 млн 713 тис. 52 грн.
Ухвалення цього рішення є обов’язковою частиною процедури, що передує оголошенню тендера, де визначаються з виконавцем робіт.
- Обласна державна адміністрація не пристала на нашу пропозицію профінансувати ремонт вулиць Некрасова, Покровської та пров. Шкільного, - зазначив секретар міської ради Юрій Бурлака, зачитавши відповідь обласних чиновників на відповідне звернення депутатів. – Але ми грати в політику не збираємося – якщо документацію на Інститутську, Рильський шлях та Есманський шлях не затвердити, то й тут ремонту не буде, а це нерозумно стосовно глухівчан. Я продовжую вважати, що середній поточний ремонт не вирішить проблеми на цих вулицях, але іншого варіанту в нас, на жаль, немає. Досить того, що у 2018 році наші опоненти, які тоді керували містом, затягнули процедури, й вул. Некрасова та пров. Шкільний залишилися без ремонту.
Депутати від вулиць Некрасова, Покровської та пров. Шкільного Анатолій Москаленко, Елла Гурець і Світлана Попова висловили «щиру вдячність» Олені Демішевій за те, що вона, нехтуючи зверненнями громадян, залишила їх без доріг і тротуарів, переконавши нового очільника Сумщини у власному розпорядження прописати зовсім інші вулиці.
Проте, Олена Демішева заявила, що в затягуванні процедури винні саме депутати й порадила відремонтувати обділені вулиці за кошти не обласного, а міського бюджету…
Під час обговорення депутат міськради Володимир Прокопенко нагадав, що свого часу Олена Демішева також одноосібно вирішила, що на вулиці Матросова тротуари непотрібні.
- Я вважаю, що такі рішення треба ухвалювати тільки колегіально, - наголосив Володимир Михайлович.- І має бути чітко визначена черговість виконання робіт, щоб люди розуміли, що й до чого.

КОНКРЕТИЗУВАЛИ ВИДАТКИ
До міської цільової програми поповнення статутного капіталу Глухівського комунального виробничого управління водогінно-каналізаційного господарства на 2020 рік внесли зміни. Стосувалися вони технічних правок, пов’язаних з особливостями здійснення проплат Державним Казначейством України.
Нагадаємо,мова йде про відновлення сталої роботи КНС-2 по вул. Терещенків, 2 та ремонт артезіанської свердловини в с. Сліпород.
Під час обговорення депутат міської ради Олена Демішева зазначила, що проект рішення можна було б прописати по-іншому та зекономити витрати на податки та збори. До того ж, за її словами, на Прозоро фігурує інша сума – не 80 тисяч гривень, а 30. Секретар міської ради Юрій Бурлака одразу ж доручив профільному заступнику Валерію Галустяну перевірити інформацію. Якщо з’ясується, що водоканал, який обраховував витрати, й управління ЖКГ та містобудування, що готувало проект рішення на сесію, подало депутатам неправдиві дані, керівників установ буде покарано.

З БАЛАНСУ НА БАЛАНС
Будівля, в якій розташовується військкомат, потребує ремонту. Терміново необхідно полагодити вхідну частину, де тече дах і потребують заміни два вікна та двері. Щоб розпочати роботи, депутати передали комплекс будівель із балансу управління соціально-економічного розвитку, яке за положенням не має права замовляти ремонтні роботи, на баланс управління житлово-комунального господарства та містобудування, у чиї функції це входить. Мова йде про основну будівлю, два гаражі, огорожу та замощення за адресою: м. Глухів, вул. Києво-Московська,31.

ЗМІНИ ДО БЮДЖЕТУ
Також під час позачергового засідання внесли зміни до рішення Глухівської міської ради від 18.02.2020 № 400 «Про бюджет міста Глухова на 2020 рік».
Найжвавіше обговорення викликав пункт, що стосувався 55 тисяч гривень, які зняли з поточних видатків виконкому та передали на виготовлення проектно-кошторисної документації й експертизу нового приміщення для ЦНАПу. Олена Демішева вважає, що ці кошти нема потреби виділяти «на якісь папірці», а за них треба просто доробити ремонт, куди вже вкладено 150 тис. грн. Натомість депутати, які на власні очі бачили стан приміщення, вважають, що ремонту там взагалі не було. Та й як можна було хоч щось робити, не маючи проектної документації?!
Своє невдоволення колишня секретарка міської ради виказала й стосовно додаткового виділення з резервного фонду 260 тис. грн на ремонт тротуарних доріжок у сквері Шевченка. Мовляв, цих коштів недостатньо, щоб перетворити сквер на витвір мистецтва, яким той повинен бути. Спочатку треба організувати громадське обговорення, а тоді вже братися до роботи…
Нагадаємо, з проханням відремонтувати тротуарні доріжки неодноразово зверталися пересічні громадяни, яким набридло збивати ноги та ламати дитячі візочки, відпочиваючи в сквері.

 

gerb sayt2024 © Всі права захищено.
Глухівська міська рада Сумської області