ЗАРАДИ ГЛУХІВЧАН СТУКАТИМЕМО В УСІ ДВЕРІ

 26 червня 2020 року відбулося третє пленарне засідання тринадцятої сесії міської ради. Депутати розглянули понад 20 питань. Почали з тих, що стосувалися регулювання земельних відносин, надання дозволів на розроблення документації із землеустрою та проведення експертної грошової оцінки земельної ділянки. Разом із ними ухвалили рішення про встановлення плати за землю на території Глухівської міської ради. Детальніше зі ставками земельного податку, переліком пільг для фізичних та юридичних осіб, розміром ставок орендної плати за земельні ділянки відповідно до цільового використання земель можна буде ознайомитися на офіційному сайті Глухівської міської ради в розділі «Документи». Ставки вводяться в дію з 1 січня 2021 року. Контроль за правильністю обчислення, повнотою та своєчасністю сплати до міського бюджету платежів, визначених цим рішенням, здійснює Глухівська ДПІ Шосткинського управління ГУ ДФС у Сумській області.

ses2

Забрали повноваження

Під час засідання депутати ухвалили рішення про передачу повноважень щодо окремих питань управління майном комунальної власності територіальної громади міста Глухова. Відтепер низка питань, які раніше виконком міг ухвалювати кулуарно, без участі депутатів, буде затверджуватися на сесіях міської ради. Іншими словами, процес управління комунальним майном стає більш прозорим та узгодженим.

Можна готувати документи

Одразу два рішення стосувалися оголошення конкурсу на заміщення вакантної посади: директора КП «Глухівський тепловий район» і керівника Глухівської загальноосвітньої школи I-III ступенів №2 Глухівської міської ради. В обох випадках має місце закінчення терміну дії контракту. В межах ухвалених рішень депутати затвердили склад конкурсних комісій, які й визначать, хто з претендентів відповідає конкурсним вимогам. Усі, хто має амбіції очолити вище згадані установи, можуть спробувати власні сили.

ses4

Через медичну реформу

Депутати проголосували за проект рішення «Про затвердження структури та граничної чисельності КНП «Глухівська міська лікарня» Глухівської міської ради». Оскільки Національна служба здоров’я України не фінансує фізіотерапевтичні процедури, відповідне відділення закривається, штатні посади скорочуються. Натомість у структуру КНП «Глухівська міська лікарня» Глухівської міської ради вводиться госпрозрахунковий кабінет масажу з відрядно-преміальною формою оплати праці    .

ses6

Також під час засідання встановили розмір заробітної плати в.о. Генерального директора КНП «Глухівська міська лікарня» Глухівської міської ради Сергію Носкову в розмірі різниці між посадовими окладами лікаря-ендоскопіста та гендиректора, починаючи з 21.05.2020 до прийняття Колективного договору КНП «Глухівська міська лікарня». Іншим рішенням посадовцю встановили надбавку за складність та напруженість у роботі за червень 2020 року в розмірі 50% від посадового окладу.

 ses5

Гроші на воду

На сесії затвердили попередньо узгоджену виконкомом міську цільову програму поповнення статутного капіталу Глухівського комунального виробничого управління водогінно-каналізаційного господарства на 2020 рік. Сума фінансової підтримки складає 106 тис. грн. Одержані кошти ГКВУВКГ спрямує на відновлення сталої роботи КНС-2 по вул. Терещенків, 2 та на ремонт артезіанської свердловини в с. Сліпород. На послуги з механічного очищення накопичувальної ємності КНС-2 попередньо закладають 80 тис. грн, на матеріали й обладнання для ремонту артезіанської свердловини в с. Сліпород – 26 тис. грн.

Звернення до вищих інституцій державної влади

Серед іншого депутати схвалили текст власного звернення до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України з проханням відкласти питання формування нового районного поділу та схвалення проекту Постанови Верховної Ради України «Про утворення та ліквідацію районів» і вирішили невідкладно надіслати звернення Президенту Володимиру Зеленському, Голові Верховної Ради України Дмитру Разумкову, Прем’єр-міністру України Денису Шмигалю. У документі йде мова про те, що проект Постанови Верховної Ради України «Про утворення та ліквідацію районів» знищує результати децентралізаційної реформи, розбудови ОТГ та призведе до вилучення з бюджетів міст і громад частини доходів, необхідних для надання життєво-необхідних послуг їх мешканцям. Тому депутати міської ради просять відкласти питання формування нового районного поділу та схвалення проекту Постанови Верховної Ради України «Про утворення та ліквідацію районів» до внесення змін до Бюджетного кодексу України, Законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про місцеві державні адміністрації». Повний текст звернення розміщено на сторінці Глухівської міської ради в мережі Фейсбук.

Не собі - людям

Ще одне звернення депутати вирішили направити до голови Сумської облдержадміністрації Романа Грищенка. Його розпорядженням від 03.06.2020 року №235-ОД «Про внесення змін до розпорядження голови Сумської обласної державної адміністрації від 18.03.2020 року №109-ОД» вулиці Некрасова, Покровська та провулок Шкільний були виключені з переліку доріг, які ремонтуватимуться за рахунок субвенції з державного бюджету. Це підвищило соціальну напругу в місті, бо протягом п’яти років жителі неодноразово зверталися до депутатів обласної та міської рад, Сумської обласної державної адміністрації з проханням виділити кошти для ремонту дорожнього покриття на цих вулицях, оскільки вони ведуть до навчальних закладів, садівничих і гаражних кооперативів. Незадовільний стан дорожнього покриття створює незручності для жителів, а інколи й небезпеку для учасників дорожнього руху. У зв’язку з цим перевізники відмовляються здійснювати перевезення пасажирів на маршрутах, що проходять цими вулицями. Людям доводиться долати значну відстань пішки. У 2018 році обласною радою були виділені кошти для ремонту вул. Некрасова в сумі 1 млн грн, але через непрофесіоналізм тодішнього керівництва кошти не були освоєні. На сьогодні люди зібрали підписи щодо ремонту доріг вище згаданих вулиць.  З огляду на все це депутати просять голову Сумської ОДА внести вулиці Некрасова, Покровську та пров. Шкільний до переліку об’єктів будівництва, реконструкції, капітального та поточного середнього ремонтів автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам.

 

gerb sayt2024 © Всі права захищено.
Глухівська міська рада Сумської області