ДАВАЙТЕ НАВОДИТИ ЛАД

 

22 червня 2020 року відбулася чергова апаратна нарада під головуванням секретаря Глухівської міської ради Юрія Бурлаки.

Начальник управління житлово-комунального господарства та містобудування Марія Сегеда поінформувала присутніх про здійснення заходів із благоустрою на території Глухова. Щоденне прибирання міста здійснює ТОВ «Глухів-Артбуд», яке перемогло у відкритих торгах у системі Прозорро щодо надання цієї послуги. Середня місячна сума складає 103 тис. грн. Також це підприємство вивозить сміття з вулиць. За березень було вивезено 340 т на суму 173 тис. грн, у квітні - 351 т (178928 грн), за травень - 231 т (118009 грн).

У рамках акції «За чисте довкілля» зі стихійних звалищ вивезли 132 т сміття.

Завезли пісок на 50 дитячих майданчиків.

Співробітники ВЖРЕКП видаляють дерева та роблять формувальне обрізування зелених насаджень. Зокрема, минулого тижня було видалено 7 дерев на території Новогребельського кладовища.

Також постійно проводиться утримання системи вуличного освітлення та світлофорів. У березні замінили 76 ламп та здійснили 112 ремонтів освітлювальної арматури на загальну суму 53731 грн., у квітні - 34 лампи та 54 ремонти (27295 грн), у травні - 8 ламп і 16 ремонтів (7706 грн).

У травні розпочалося скошування трави на міських територіях (ТОВ «Глухів-Артбуд»). У червні покіс проводився повторно.

  • Ще раз хочу нагадати, що, відповідно до правил благоустрою населених пунктів, прибирання територій (в т.ч. скошування трави) на прилеглих до адмінбудівель, вуличних кіосків, магазинів, ринків, павільйонів, майстерень різного призначення, трансформаторних підстанцій, котелень, газорозподільних пристроїв, пересувних об’єктів торгівлі та побуту, присадибних земельних ділянок здійснюють власники цих об’єктів (включаючи тротуари до дорожнього бордюрного каменю чи в радіусі 5 метрів), - звернулася до присутніх Марія Юрїївна.

Також були відремонтовані пам’ятники (Меморіал Слави, загиблим усівчанам, на Вознесенському кладовищі, Партизанам Глухівщини, стела «Діти війни») і пілони на в'їздах до міста. Новий вигляд отримав фонтан на стометрівці. В належний вигляд привели автобусні зупинки на вул. Ціолковського, 5, вул. Києво-Московській, 6, вул. Есманський шлях.

На виконання звернень громадян провели грейдерування та підсипання доріг (пров. Веригинський, вул. Святошна (дамба озера Чернеччина), Некрасова, Заводська, Інститутська, Шевченка, Суворова, Баришева, Луначарського, Веригинське кладовище, пров. Луговий і Боінський).

Зробили ямковий ремонт доріг (вул. Києво-Московська, Ціолковського, Ковпака, Героїв Крут, Спаська, Інститутська, Героїв Небесної Сотні, Путивльська, Суворова, Терещенків, Пивоварова, Вознесенська, Шевченка, пров. Поштовий, пл. Рудченка). Відновили горизонтальну дорожню розмітку по вул. Терещенків, Спаській, Києво-Московській, Шевченка, Інститутській, пров. Поштовому, площі Рудченка.

Що стосується підготовки до осінньо-зимового періоду 2020-2021 року, то комунальні підприємства вже розпочали відповідні роботи. Станом на 18.06.2020 року КП «Глухівський тепловий район» підготувало 4 котельні до опалювального сезону 2020-2021 рр. і провело капітальний ремонт теплових мереж на попередньо ізольовані труби. Також тепловики здійснюють технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем централізованого опалення житлових будинків.

Станом на 15.06.2020 р. на водозаборі виконані роботи з поточного ремонту насосу №4 станції збільшення тиску Гідро 20006 CR 90-4. Відремонтували дах на свердловині №2 й огорожу санітарної зони на свердловині №3. Виконали поточний ремонт покрівлі станції другого підйому водозабору. Капітально відремонтували 5 пожежних гідрантів. На каналізаційних мережах прочистили трубопроводи від 16 будинків. На КНС-1 відремонтували грабельне відділення, на КНС-2 - насосний агрегат СД 100/40.

ТОВ «Зеленобуд» запланувало ремонт покрівлі у 18 будинках, у 6 вже зроблено, ВЖРЕКП - 4, робиться 1.

Насамкінець Марія Сегеда подякувала всім, хто допоміг пофарбувати лавки у скверах Терещенків і Шевченка, на "стометрівці" та в міському парку відпочинку.

Саме на території останнього Юрій Бурлака запропонував провести наступний «чистий четвер».

  • Буквально за кілька років «літній» парк перетворили на занедбане місце, - звернувся до присутніх секретар міськради. – Дитячий майданчик у жахливому стані, ялівцевий лабіринт теж виглядає не найкращим чином. На танцювальний майданчик навіть дивитися неможливо. Але ж зовсім недавно там була облаштована сцена, стояли лавки, відділ молоді та спорту проводив заходи. Треба сідати разом архітекторам і спортсменам, обговорювати, що там можна зробити, звісно, виходячи з реалій. Та парк – не єдина проблема. Зараз уваги потребує ледь не все місто. Не варто чекати, що хтось звідкись приїде та наведе нам лад. Якщо ми хочемо, щоб Глухів виглядав належним чином, працювати в цьому напрямку повинен кожен.

 

gerb sayt2024 © Всі права захищено.
Глухівська міська рада Сумської області