У ПЕРШУ ЧЕРГУ ЗВЕРТАТИ УВАГУ НА ДУМКУ ЛЮДЕЙ

 

15 червня відбулася чергова апаратна нарада під головуванням секретаря Глухівської міської ради Юрія Бурлаки.
Передусім начальник управління соціально-економічного розвитку Людмила Сухоручкіна надала інформацію про порядок передачі комунального майна в оренду відповідно до нового Закону України “Про оренду державного та комунального майна”. Мова йшла про те, що замість застарілої процедури проведення конкурсу буде продаж права оренди на майно державної та комунальної власності на електронному аукціоні у електронній торговій системі. Закон визначає чіткі етапи і терміни цієї процедури. Порядок функціонування електронної торговельної системи, передачі майна в оренду, подання заяв, проведення аукціонів, розмір, порядок сплати та повернення гарантійних та реєстраційних внесків, плати за участь в аукціоні (винагороди оператора), підписання та опублікування протоколу, договору за результатами аукціону затверджуються Кабінетом міністрів.
Сергій Носков, який зараз виконує обов’язки керівника Глухівської міської лікарні, повідомив про загрозу зриву створення відділення невідкладної допомоги. Проектна документація, замовлена колишнім керівництвом міста та лікарні, вже кілька місяців не може пройти експертизу. Якщо відділення не буде, заклад втрачає статус опорного та залишається без додаткового фінансування. 
Начальник відділу освіти Людмила Васянович проаналізувала щоденне наповнення груп у дитячих садочках після відновлення їх роботи. Найбільша кількість дітей, яку зафіксували, була 202 – разом у всіх дошкільних закладах. Це менше, ніж половина від тієї кількості, яку дозволено мати під час карантину. Тому Людмила Григорівна запропонувала розглянути питання щодо дозволу відвідувати дитячі садки малечі й з тих родин, де працює один із батьків. Підготовку до основної сесії ЗНО в місті не припиняють. Стосовно роботи оздоровчих таборів інформації поки нема.
Микола Колоша, який зараз виконує обов’язки керівника теплового району, звернув увагу на кількамільйонні борги населення, що можуть стати на перешкоді підготовці до нового опалювального сезону. 
Начальник відділу молоді та спорту Михайло Плотницький прокоментував відео Олени Демішевої щодо стану міського стадіону, викладене нею в соціальних мережах. При цьому зазначив, що робочих рук самих тільки співробітників відділу та «Спорту для всіх» для наведення ладу на спортивній арені не вистачає. Раніше дуже допомагали навчальні заклади, але втрутився карантин. Були домовленості з центром зайнятості щодо громадських робіт на стадіоні, коли половину коштів безробітним сплачував ЦЗ, а половину – міська влада. Але цього року сама ж Олена Демішева відмовила в забезпеченні такого варіанту. Що ж до нефарбованих лавок, то їх заплановано замінити на нові. Зараз же всі сили кинуті на косіння трави. 
Насамкінець Юрій Олександрович повідомив, що голова Сумської облдержадміністрації Роман Грищенко скасував розпорядження своєї попередниці й коштів на ремонт вулиць Некрасова та Покровської, а також провулку Шкільного область не виділятиме. Натомість на ремонт Рильського шляху планують пустити 1 млн 700 тисяч гривень. І це при тому, що там був розташований асфальтний завод, який за каденції колишнього мера чомусь не спромігся ні до міського бюджету хоч щось сплатити, ні відремонтувати «вбиті» ним же дороги. На Есманський шлях виділять 1 млн грн, але мають на увазі ділянку біля вищого професійного училища, хоча доцільніше було б відремонтувати ту частину вулиці, що дозволить після створення громади нормально підвозити дітей із Привілля до міських шкіл. На ремонт Інститутської піде 800 тис. грн. Роботи виконуватиме підприємство «Дороги Сумщини»
-  Я глибоко переконаний, що влада, в першу чергу, повинна звертати увагу на думку людей. Тут, на жаль, такого не сталося, - констатував Юрій Олександрович. – Принаймні ми зможемо контролювати якість виконаних робіт. Як би там не було, а в Глухові 500 км доріг.

 

gerb sayt2024 © Всі права захищено.
Глухівська міська рада Сумської області