Благоустрій – це візитна картка нашого міста

 

Шановні громадяни, керівники підприємств, установ та організацій, фізичні особи-підприємці! Нагадуємо Вам про необхідність дотримання правил благоустрою, забезпечення чистоти і порядку на території міста.

Відповідно до Правил благоустрою населених пунктів на території Глухівської міської ради, затверджених рішенням міської ради від 26.04.2013, суб’єкти господарювання – підприємства, організації, установи, заклади, об’єкти торгівлі та інші об’єкти, що розташовані на території міської ради, в обов’язковому порядку прибирають як прилеглі, так і закріплені за ними території.

Прибирання територій на ділянках навколо адмінбудівель, вуличних кіосків, магазинів, ринків, павільйонів, майстерень різного призначення, трансформаторних підстанцій, котелень, газорозподільних пристроїв і пересувних об’єктів торгівлі та побуту, включаючи тротуари до дорожнього бордюрного каменя або в радіусі 5 метрів, здійснюють власники цих об’єктів.

Прибирання міських територій в районах приватної забудови здійснюється їх власниками у відповідних межах, а саме власник (користувач) присадибної ділянки повинен забезпечувати належне утримання території загального користування прилеглої до його присадибної ділянки – вздовж фасадної частині садиби до середини проїзної частини дороги (окрім доріг з асфальтовим покриттям, у цьому випадку – до проїзної частини).

Основні порушення правил благоустрою – це неналежний санітарний стан територій, влаштування звалищ побутового та будівельного сміття на міській, прилеглій та дворовій території, нескошена трава на прилеглих територіях, розклеювання реклами у непризначених для цього місцях, відсутність урн біля адміністративних, побутових, торгівельних приміщень.

Роз’яснюємо, що за порушення правил благоустрою територій населених пунктів законодавством України передбачено адміністративну відповідальність, а саме накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб, громадян - суб'єктів підприємницької діяльності - від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Пам’ятаймо, що благоустрій – це візитна картка нашого міста. Санітарний стан території міста, озеленення, чистота та безпека – це відповідальність не тільки місцевої влади, а й кожного глухівчанина.

Управління житлово-комунального господарства та містобудування Глухівської міської ради

 

gerb sayt2024 © Всі права захищено.
Глухівська міська рада Сумської області