Призов 2020

 

Строкову військову службу громадяни України проходять з метою здобуття військово-облікової спеціальності, набуття практичних навичок і умінь для збройного захисту Вітчизни.

Призовний вік в Україні у 2020 році встановлено – це чоловіки 18-27 років, які визнані придатними до стройової підготовки і не мають підстав для відстрочки або звільнення від армії, зобов'язані пройти служу у рядах Збройних Сил України.

Згідно з законом України,чоловіки призовного віку від 18 до 27 років, які отримали повістку, зобов’язані прибути до призовної дільниці в термін, вказаний у повістці - протягом 10 днів для проходження медичної комісії та подачі своїх особистих документів. У Міністерстві оборони наголосили, проходження служби чоловіків у віці від 18 до 20 років відбуватиметься лише за їхньою письмовою згодою.

Юнаки, які не мають вищої освіти будуть служити протягом 18 місяців, а для призовників зі ступенем спеціаліста або магістра – 12 місяців. У Міністерстві оборони України зазначають, що військовослужбовців-строковиків до виконання бойових завдань у районі проведення ООС не залучають. Поважними причинами неявки до військкомату можуть вважатися: стихійне лихо, хвороба призовника, смерть близького родича (батьків, дружини, дитини, рідних брата, сестри, дідуся, бабусі або близького родича дружини. Важливо: будь-які інші причини не є достатньо вагомими і можуть бути прирівняні до ухилення від армії. У разі неотримання повісток юнаки, які не мають відстрочки чи права на звільнення від служби, повинні самостійно прийти у військкомат для уточнення облікових даних та проходження медогляду. Зазначимо, що неотримання повістки з будь-яких причин не є підставою для ігнорування призову. Потрапити під відстрочку можуть громадяни України за таких обставин: призовники, у яких є дитина віком до трьох років; чоловіки, які мають двох і більше дітей або вагітну дружину; громадяни, у яких є непрацездатні батьки (самотня мати/батько); студенти денних відділень ПТУ, ВНЗ і духовних семінарій; призовники, які єдиними годувальниками в сім’ї; священнослужителі, поліцейські, деякі педагоги і лікарі.

За ухилення від призову передбачено: штраф за неявку у військкомат - від 85 до 119 грн за перше порушення, від 170 до 255 грн за повторне;позбавлення волі на три роки за ухилення від призову за ст. 335 КК України (найчастіше умовно).Ухильниками також вважаються чоловіки призовного віку, які заради ухилення завдають собі травм, симулюють хворобу і підробляють документи. Їм загрожує кримінальна відповідальність. Підробку документів можуть додатково кваліфікувати за ст. 358 КК України.

 

gerb sayt2024 © Всі права захищено.
Глухівська міська рада Сумської області