З ОБМЕЖЕНОЮ КІЛЬКІСТЮ ОСІБ

 29 травня 2020 року відбулося позачергове засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, під час якого, зокрема, дозволили працювати закладам фізичної культури та спорту, спортивним залам і фітнес-центрам. Рішення ухвалили з урахуванням вимог постанови КМУ від 20.05.2020 №392 «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та етапів послаблення протиепідемічних заходів», рішення Сумської обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 29.05.2020 №13.

Отже, з 1 червня 2020 року дозволено роботу закладів фізичної культури і спорту, спортивних залів, фітнес-центрів (крім проведення групових занять із кількістю учасників більше ніж 10 осіб) за умови виконання вимог Постанови Головного державного санітарного лікаря України від 26.05.2020 №28 «Про затвердження Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів в деяких закладах фізичної культури та спорту на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (СОVID-19)».

Також можна відвідувати заняттяв групах не більше ніж 10 осіб у закладах освіти, проведення професійно-практичної підготовки та державної кваліфікаційної атестації в закладах професійної (професійно-технічної) освіти, підготовчих заходів до практичної підготовки на виробництві, лабораторних робіт і тренажерних занять, атестації здобувачів вищої освіти та відповідних підготовчих заходів, отримання документів про професійну (професійно-технічну) та вищу освіту, участь в освітньому процесі, пов’язаному з освітою дорослих, у публічному захисті наукових досягнень у формі дисертацій і відповідних підготовчих заходах.

Відновить роботу й комунальна установа «Інклюзивно-ресурсний центр» Глухівської міської ради - за умови дотримання норм постанови Головного державного санітарного лікаря України від 21.05.2020 №25 «Про затвердження Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів у закладах дошкільної освіти на період карантину у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби (СОVID–19)» з врахуванням особливостей роботи інклюзивно-ресурсних центрів. 

Заклади дошкільної освіти міста відкриють двері для малечі, коли там буде належний температурний режим. Повторне обстеження проведуть до 03.06.2020 р.

У всіх дитсадках виконано відповідні протиепідемічні вимоги, - пояснює заступник міського голови Маріанна Васильєва. – Ми готові приймати дітей, але на заваді стало погіршення погодних умов. Температура у приміщеннях знизилась і не відповідає санітарним нормам. І на свіжому повітрі, самі розумієте, зараз дозвілля не організуєш.

Нагадуємо: у зв’язку з обмеженою дозволеною кількістю вихованців у групах, відвідувати заклад дошкільної освіти можуть діти, чиї батьки працюють. Підтвердити це необхідно довідкою або відомостями з місця роботи. Також має бути довідка про стан здоров’я дитини, взята в сімейного лікаря.

 

gerb sayt2024 © Всі права захищено.
Глухівська міська рада Сумської області