Розвиток соціальних сервісів для деяких соціальних груп населення

 

Урядом 8 квітня прийнято постанову №287 «Про розвиток соціальних сервісів для деяких соціальних груп населення». Рішення Уряду передбачає надання допомоги пенсіонерам та одержувачам соціальних виплат у дистанційній оплаті за житлово – комунальні послуги та задоволення їх соціально – побутових потреб в умовах карантину.

У Сумській області функціонує інформаційна платформа «Допомога поруч», що розміщена за посиланням https://dopomoga.msp.gov.ua

Щодня на даній інформаційній платформі розміщується:

інформація про потребу одиноких громадян похилого віку, осіб з інвалідністю, сімей з дітьми, зокрема з дітьми з інвалідністю, в основних продуктах харчування, засобах особистої гігієни, побутової хімії для їх життєзабезпечення, в транспортних послугах для доставки зазначеної допомоги, в довезенні соціальних робітників, соціальних працівників, фахівців із соціальної роботи для надання послуг громадянам;

звіт про надання допомоги одиноким громадянам похилого віку, особам з інвалідністю, сім’ям з дітьми, зокрема з дітьми з інвалідністю.

Звертаємось до підприємств, організацій, благодійних фондів, волонтерів, соціально відповідального бізнесу розглянути можливість забезпечення потреб зазначених категорій громадян.

Громадяни можуть звертатися до “гарячих” телефонних ліній 7-05-66, 7-05-13 та залишати інформацію про потребу в продуктах харчування, засобах особистої гігієни, побутовій хімії, транспортних послугах для доставки цих товарів.

Також зазначеною постановою запроваджено експериментальний проект щодо дистанційної оплати житлово – комунальних послуг одержувачами пенсій та грошової допомоги. Проект реалізовуватиметься за підтримки уповноважених банків та АТ «Укрпошта».

Кожен, хто отримує пенсію або соціальну виплату через банківські установи, зможе дистанційно сплачувати за спожиті житлово – комунальні послуги. Для цього громадянин має зареєструватися у системі дистанційного обслуговування або зателефонувати на «гарячу» лінію банку і надати інформацію про перелік житлово – комунальних послуг, які бажає оплатити дистанційно, та необхідні дані для оплати послуг з його рахунку.

Про проведену оплату житлово – комунальних послуг з банківського рахунка уповноважений банк інформує одержувача смс – повідомленням або іншим способом.

АТ «Укрпошта» забезпечує можливість оплати житлово – комунальних послуг безпосередньо під час доставки пенсій та грошової допомоги додому або на замовлення одержувача, у тому числі засобами телефонного зв’язку, шляхом приймання від одержувача платежів за спожиті житлово – комунальні послуги.

Факт оплати послуг підтверджується наданням розрахункової квитанції.

 

gerb sayt2024 © Всі права захищено.
Глухівська міська рада Сумської області