ЗМІНЕНО ФОРМИ ЗАЯВ У СФЕРІ ДЕРЖАВНОЇ РЕЄСТРАЦІЇ ЮРИДИЧНИХ ОСІБ, ФІЗИЧНИХ ОСІБ – ПІДПРИЄМЦІВ ТА ГРОМАДСЬКИХ ФОРМУВАНЬ

 

З метою спрощення реєстраційної процедури, забезпечення зручного та інтуїтивного пошуку необхідної форми заяви, полегшення та прискорення процесу заповнення відповідних документів Міністерством юстиції України було затверджено нові форми заяв, що подаються для державної реєстрації – вони почнуть діяти з 1 червня 2020 року (наказ Міністерства юстиції України від 19 травня 2020 року № 1716/5 «Про оновлення форм заяв у сфері державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань», зареєстрований в Міністерствіюстиції України 20 травня 2020 року за № 454/34737).

Важливо, що замість нинішніх 24-х форм заяв з 1 червня 2020 року буде використовуватися лише дев'ять – вони згруповані переважно за видом особи, щодо якої проводяться реєстраційні дії.

Відтепер, незалежно від дій, які необхідно провести, наприклад, щодо фізичної особи - підприємця (реєстрація фізичної особи підприємцем, включення відомостей про фізичну особу - підприємця до реєстру, зміни відомостей чи припинення), завжди подається одна затверджена форма заяви.

Основні правила оформлення заяв,

що подаються для державної реєстрації,такі:

1) заява заповнюється друкованими літерами;

2) якщо певна сторінка заяви не заповнюється через відсутність відомостей, що містяться на ній, така сторінка не підписується заявником і не подається;

3) друк заяви може здійснюватися з обох сторін аркуша;

4) при обранні певних полів у заяві проставляється знак «V» або інший подібний знак, що свідчитиме про обрання певного поля;

5) відомості про кінцевого бенефіціарного власника засновника юридичної особи заповнюються та в подальшому оновлюються виключно у разі наявності серед засновників/учасників юридичної особи іншої юридичної особи;

6) відомості про кінцевого бенефіціарного власника юридичної особи чи засновника юридичної особи під час державної реєстрації змін чи реорганізації юридичної особи заповнюються виключно у разі, коли такі відомості потребують оновлення у зв’язку з певними змінами відомостей про таких кінцевих бенефіціарних власників;

7) заповнення у заяві більше відомостей, ніж необхідно, не заборонено та не є підставою для зупинення розгляду документів (наприклад, для державної реєстрації припинення юридичної особи окрім обов’язкового внесення відомостей про ідентифікаційний код заявником може бути внесено відомості про організаційно-правову форму та назву. Аналогічно і при державній реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичною особою – підприємцем).

Також для зручності заявників Міністерством юстиції України розроблено зразки заповнення заяв за найбільш популярними реєстраційними діями. З ними можна ознайомитися за ЦИМ ПОСИЛАННЯМ.

Для завантаження форм заяв у форматі Excel, які зручні для заповнення в електронному вигляді та подальшого їх роздрукування, ТИСНІТЬ СЮДИ.

Для завантаження форм заяв у форматі PDF, які зручні як для заповнення в електронному вигляді та подальшого їх роздрукування, так і для роздрукування та подальшого їх заповнення від руки, ТИСНІТЬ СЮДИ.

 

gerb sayt2024 © Всі права захищено.
Глухівська міська рада Сумської області