ПЕРЕХОДИМО В ПУБЛІЧНУ ПЛОЩИНУ

20 травня 2020 року відбулося друге пленарне засідання тринадцятої сесії міської ради сьомого скликання.

Передусім секретар Глухівської міської виборчої комісії Сумської області Тетяна Якименко зачитала постанову про реєстрацію Забари Лариси Олександрівни депутатом Глухівської міської ради Сумської області VII скликання. Лариса Забара є наступною за черговістю кандидаткою у депутати, включеною до виборчого списку Глухівської міської організації політичної партії «Воля народу» після Валерія Галустяна, який став заступником міського голови.

Загалом під час засідання депутати розглянули 22 питання.

sos3

В ІНТЕРЕСАХ ГЛУХІВЧАН 

Розпочали розгляд із проектів рішень про надання дозволу на розроблення документації із землеустрою та регулювання земельних відносин.За ці питання проголосували без проблем, чого не скажеш про рішення, що стосувалося відмови у затвердженні технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі на місцевості. Мова йшла про прохання глухівчанки безоплатно приватизувати земельну ділянку, що сусідить із отриманою в спадок від чоловіка. Депутати не погодилися з позицією відділу комунальної власності та земельних відносин управління соціально-економічного розвитку Глухівської міської ради та запропонували альтернативний проект рішення.

-Ми були на місці, спілкувалися з заявницею та її сусідами. Ніхто, крім неї, не претендує на ці чотири сотки, до яких навіть окремого заїзду зробити неможливо, - пояснила депутат Тетяна Михайлик. - До того ж жінка ще не використала своє законне право на безоплатну приватизацію. Тому ми вирішили діяти в інтересах громадянки та запропонувати свій проект рішення.

Отже, депутати затвердили технічну документацію із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі на місцевості та передали заявниці на умовах безоплатної приватизація земельну ділянку площею 0,0463 га.

ВИНЯТКОВО ЗА КОНКУРСОМ

Депутати затвердили Положення про конкурсний відбір кандидатів на посади керівників підприємств, що належать до комунальної власності Глухівської міської ради.

Відсьогодні призначення керівників комунальних підприємств Глухівської міської ради відбуватиметься винятково за конкурсом. Серед вимог до кандидатів: громадянство України;повна вища освіта за освітньо-кваліфікаційним рівнем спеціаліста або магістра; досвід роботи на керівних посадах на підприємствах, в установах, організаціях незалежно від форм власності або в органах державної влади та місцевого самоврядування; знання та вільне володіння державною мовою; здатність за своїми діловими, професійними та моральними якостями виконувати обов’язки керівника.

- Очільник міста не повинен одноосібно визначати, хто керуватиме комунальними підприємствами, - підсумував секретар Глухівської міської ради Юрій Бурлака. - Ми переводимо призначення керівників у публічну площину. Брати участь у конкурсі може будь-хто.

ПІДТРИМАЛИ СПОРТСМЕНІВ НА КАРАНТИНІ

Депутати міської ради відреагували на звернення голови громадської організації «Спортивний клуб «Ринг+Татамі» Миколи Михайлика та керівниці PoleSportDanceStudio«FreeDom» Зоряни Бабік і звільнили їх від орендної плати за користування майном комунальної власності територіальної громади міста Глухова з 1 травня до 1 червня 2020 року. Якщо карантинні обмеження на роботу спортивних клубів продовжать, буде ухвалено відповідне рішення.

НЕ ЄДИНИМ ЕНЕРГОАУДИТОМ

Під час засідання 20 травня 2020 року народні обранці заслухали звіт відділу енергоменеджменту та підтримки підприємництва управління соціально-економічного розвитку міської ради за 2019 рік. Інформацію начальника відділу Олександра Краснощока взяли до відома. Проте від депутатів прозвучала репліка, що самих моніторингів чи енергоаудитів замало, треба думати й про те, як виявлені проблеми вирішувати на практиці. На думку ж Юрія Бурлаки, відділ недостатньо працює над поставленими завданнями. Щоб довести протилежне, начальнику відділу слід при розробці проекту Програми розвитку малого підприємництва передбачити стимулюючі заходи для суб’єктів господарювання міста,підвищити ефективність співпраці з бюджетними закладами в сфері енергозбереження та написання грантових заявок і координувати виконання заходів Плану дій сталого енергетичного розвитку та клімату м.Глухова до 2030 року.

ТРИМАТИ НА ПОСАДІ НЕДОЦІЛЬНО

До такого висновку прийшли депутати міської ради, розглянувши звіт відділу з питань додержання законодавства про працю міської ради за 2019 рік. У своєму виступі депутат Анатолій Москаленко зазначив, що діяльність цього підрозділу в площині контролю додержання законодавства про працю виглядає вибірковою. Головним чином перевірки стосувалися політичних опонентів тодішніх очільників міста, а порушень трудового законодавства під час звільнення Алли Рябухи, Лариси Громак, Людмили Васянович, Маріанни Васильєвої начальник відділу Олег Нікольський«не помічав».

У підсумку депутати визнали роботу відділу з питань додержання законодавства про працю міської ради за 2019 рік незадовільною, а перебування Олега Нікольського на посаді його керівника – недоцільним.

ОСВІТА: УНОРМУВАТИ ЗГІДНО З ЧИННИМ ЗАКОНОДАВСТВОМ

Після того, як відбулися зміни на законодавчому рівні у сфері освіти України, впорядкувати свою документацію мають і на місцях. Тож, під час засідання 20 травня 2020 року депутати міськради затвердили Положенням про проведення конкурсу на посаду керівника закладу загальної середньої освіти, що перебуває у комунальній власності територіальної громади міста Глухів.

Згідно з цим документом, керівник закладу загальної середньої освіти обирається на посаду за результатами конкурсу. Керівником закладу загальної середньої освіти може бути особа, яка є громадянином України, вільно володіє державною мовою, має вищу освіту ступеня не нижче магістра, стаж педагогічної та/або науково-педагогічної роботи не менше трьох років, організаторські здібності, стан фізичного і психічного здоров’я, що не перешкоджає виконанню професійних обов’язків, пройшла конкурсний відбір та визнана переможцем конкурсу в установленому законом порядку.

Глухівська міська рада забезпечує відеофіксацію та (за можливості) відеотрансляцію конкурсного відбору з подальшим оприлюдненням на своєму офіційному веб-сайті відеозапису не пізніше наступного робочого дня з дня його проведення.

Трудовий договір укладається на підставі рішення конкурсної комісії на шість років. Після закінчення строку, на який укладено строковий трудовий договір, трудові відносини припиняються та не можуть бути продовжені на невизначений строк.

З особою, яка призначається на посаду керівника закладу загальної середньої освіти вперше, укладається трудовий договір строком на два роки. Після закінчення строку дії такого строкового трудового договору та за умови належного його виконання сторони мають право продовжити строк дії відповідного строкового трудового договору ще на чотири роки без проведення конкурсу.

Особа не може бути керівником одного і того ж закладу загальної середньої освіти більше ніж два строки підряд. До першого шестирічного строку включається дворічний строк перебування на посаді керівника закладу загальної середньої освіти, призначеного вперше. Після закінчення другого строку перебування на посаді особа має право брати участь у конкурсі на заміщення вакансії керівника в іншому закладі загальної середньої освіти або продовжити роботу в тому самому закладі на іншій посаді.

ПОКИ ПОПРАЦЮЄ

Депутати ухвалили рішення про закінчення дії контракту з директором КП«Глухівський тепловий район» - якраз 20 травня 2020 року збігає термін п’ятирічного контракту Миколи Колоші. Але поки триватиме конкурс на посаду керівника теплового району, Микола Олександрович продовжить виконувати обов’язки директора комунального підприємства.

МЕДИЦИНА: ЗМІНИЛИ КЕРІВНИКА

Згідно з ухваленим рішенням, контракт з генеральним директором КНП «Глухівська міська лікарня» Глухівської міської ради Анатолієм Кіяшком розірвано достроково. Документально цей процес завершиться, як тільки він вийде з лікарняного. 

  • - Це оцінка особистої недбалості Анатолія Івановича під час підготовки інформації для Національної служби здоров’я України, що призвело до утворення заборгованості по зарплаті та поставило під загрозу нормальне функціонування лікарні, -пояснив Юрій Бурлака. -

Виконуючим обов’язки керівника установи депутати призначили Сергія Носкова, який працюватиме на цій посаді до оголошення результатів конкурсу на посаду очільника лікарні.

Також під час засідання затвердили звіт про виконання бюджету міста Глухова за І квартал 2020 року та внесли зміни до рішення Глухівської міської ради від 18.02.2020 №400 «Про бюджет міста Глухова на 2020 рік».

Більш детально ознайомитися з текстами рішень можна на офіційному сайті Глухівської міської ради в розділі «Документи».

gerb sayt2024 © Всі права захищено.
Глухівська міська рада Сумської області