ПІД ЗНАКОМ КОРОНАВІРУСУ

27 квітня 2020 року у Глухівській міській раді відбулася чергова апаратна нарада.

Обидва питання, винесені на розгляд, так чи інакше стосувалися ситуації навколо коронавірусної інфекції.

Видатки перевищують надходження

aparat2

Начальник Глухівського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Сумській області Лариса Забара зазначила, що в умовах карантину установа здійснює фінансування матеріального забезпечення та страхових виплат у звичному порядку. Станом на 27.04.2020 р. відділення профінансувало заяви-розрахунки, надані страхувальниками по 30.03.2020 р. включно. Тривалість затримки залежить від щоденних надходжень до бюджету Фонду. Зараз вона складає 15 робочих днів.

Лариса Олександрівна нагадала, що бюджет Фонду - це частка від єдиного внеску, який щомісяця сплачують роботодавці. Як тільки кошти надходять на рахунок фонду, вони одразу направляються на фінансування матеріального забезпечення та страхових виплат (допомог по тимчасовій непрацездатності (лікарняні), по вагітності та пологах, на поховання, щомісячних страхових виплат потерпілим на виробництві тощо.). На сьогодні обсяг видатків Фонду перевищив обсяг надходжень. Це пов’язано зі зменшенням надходжень ЄСВ - зокрема, через нижчий від прогнозованого розмір фонду оплати праці по країні, зменшення обсягів виробництва під час пандемії.

Міська лікарня: дорога в…

aparat1

Медичний директор КНП «Глухівська міська лікарня» Глухівської міської ради Валентина Барахович звітувала про стан готовності установи до прийому хворих на коронавірусну інфекцію, придбання та забезпечення підприємства основними медичними засобами захисту. Передусім мова йшла про придбані респіратори, захисні комбінезони, медичні костюми, комплекти захисного одягу, медичні халати, рукавички, шапочки, маски, окуляри, бахіли тощо. Наявних у лікарні засобів, за словами Валентини Григорівни, має вистачити в середньому на 4 дні, якщо працюватиме дві бригади (реанімаційна та інфекційно-терапевтична ) з повним навантаженням...

В інфекційному відділені відремонтували три бокси, в двох поставили функціональні ліжка, в одному – звичайні. Буквально минулої п’ятниці в них встановили спеціальні пластикові двері для передачі їжі. Ще одні відділятимуть приміщення з боксами від решти палат. Завершили ремонт душової для медичного персоналу.

І якщо в цьому питанні рух відбувається за рахунок коштів бюджетів різних рівнів і благодійників, то як далі існуватиме міська лікарня в умовах медичної реформи, не зрозуміло. Фінансування, виділене Національною службою здоров’я України на основі статистичних даних, підготовлених керівництвом лікарні, м’яко кажучи, недостатнє. Аванс медичні працівники отримали тільки завдяки тому, що депутати виділили на це кошти з міського бюджету.

-Ми зараз намагаємося розібратися, хто готував пакет документів для НСЗУ, - звернувся до присутніх секретар міської ради Юрій Бурлака. – Але, як тільки з’явилися питання, генеральний директор лікарні Анатолій Кіяшко різко захворів, а фінансова директорка звільнилася заднім числом.

Насамкінець Юрій Олександрович запевнив, що готовий втрутитись у ситуацію, але, щоб їхати до НСЗУ, треба професійне письмове обґрунтування, якого він чекає від Анатолія Кіяшка вже другий тиждень.

 

gerb sayt2024 © Всі права захищено.
Глухівська міська рада Сумської області