РУКА ДОПОМОГИ ДЛЯ ОБ’ЄДНАНЬ СПІВВЛАСНИКІВ БАГАТОКВАРТИРНИХ БУДИНКІВ

sessiy6

Депутати ухвалили міську цільову Програму підтримки та розвитку об’єднань співвласників багатоквартирних будинків на 2020-2024 роки. На її реалізацію заплановано 2 млн грн з міського бюджету та 854 тисяч гривень за рахунок коштів ОСББ.

Гроші для ОСББ виділять з міського бюджету на проведення капітального ремонту багатоквартирних будинків, внутрішньо-будинкових проїздів і малих архітектурних форм на прибудинковій території, якщо 70% від загальної вартості робіт складатимуть кошти міського бюджету, а 30% –ОСББ.

Якщо термін експлуатації будинку перевищує 50 років, фінансування робіт здійснюється у співвідношенні: 85% – за рахунок міського бюджету, 15% – ОСББ.

Для будинків, термін експлуатації яких не перевищує 10 років, фінансування робіт з капітального ремонту за рахунок коштів міського бюджету не здійснюється (статтею 884 Цивільного кодексу України встановлено гарантію якості у договорі будівельного підряду: гарантійний строк становить десять років від дня прийняття об’єкта замовником, якщо більший гарантійний строк не встановлений договором або законом).

Фінансування з міського бюджету для будинку ОСББ здійснюється в межах розрахунку до 37 грн на 1 кв. м загальної площі будинку (без врахування підземної частини).

Для отримання фінансової підтримки з міського бюджету для проведення капітального ремонту ОСББ необхідно:

  1. Виготовити проектну документацію та у встановленому законом порядку провести її експертизу.
  2. Надати до управління житлово-комунального господарства та містобудування Глухівської міської ради:

2.1. Заявку на участь у Програмі за формою згідно з додатком 2, підписану керівником ОСББ або іншою уповноваженою рішенням загальних зборів особою;

2.2. Проектну документацію та експертний звіт про проходження її експертизи (оригінал);

2.3. Оригінали або належним чином завірені копії таких документів:

статут ОСББ;

свідоцтво про державну реєстрацію ОСББ, а у разі, якщо воно не видавалося, – витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань;

рішення загальних зборів ОСББ про участь у Програмі;

документи, що посвідчують особу та повноваження керівника ОСББ (рішення установчих зборів про утворення органів управління та обрання керівника), або іншого представника (рішення загальних зборів ОСББ, довіреність на представництво інтересів);

документ, що посвідчує рік введення будинку в експлуатацію;

договір, укладений з проектною організацією, акт приймання виконаних робіт з розробки проектної документації та документ, що підтверджує проведення оплати цих робіт.

ОСББ, що раніше подали заявки на участь в «Міській цільовій Програмі забезпечення функціонування діючих об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, товариств власників багатоквартирних будинків, сприяння створенню нових об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, забезпечення відшкодування частини суми кредитів, отриманих об’єднаннями співвласників багатоквартирних будинків та житлово-будівельними кооперативами на впровадження енергозберігаючих заходів у житлових будинках на 2016-2019 роки», але не отримали фінансової допомоги в проведенні капітального ремонту будинку, зберігають свою черговість за умови приведення наданого для участі в Програмі пакету документів до нових вимог.

Фінансова підтримка для капітального ремонту багатоквартирного будинку, передбачена цією Програмою, може надаватися ОСББ лише один раз з моменту його створення протягом одного бюджетного періоду за умови проведення такого ремонту вперше.

На час проведення цього засідання житловий фонд Глухова налічує близько 132 багатоквартирних будинків загальною площею більше 270 тис. кв. м, в яких розташовано більше 5,4 тис. квартир. Із них приватна форма власності житла становить біля 90% від загальної площі. Однак, лише у 27 будинках створені ОСББ. Інші утримуються управителями багатоквартирних будинків комунальної та приватної форм власності.

 

gerb sayt2024 © Всі права захищено.
Глухівська міська рада Сумської області