ЗА ДОПОМОГАМИ ВІД ФОНДУ НА СУМЩИНІ ЗВЕРНУЛОСЬ БІЛЬШЕ 74 ТИСЯЧІ ЛЮДЕЙ – ЇМ НАРАХОВАНО ВИПЛАТИ НА ПОНАД 350 МЛН ГРН

Усі українські працівники мають право на компенсацію втраченого заробітку за час тимчасової втрати працездатності, догляду за хворими родичами, самоізоляції від COVID-19, на період відпустки по вагітності та пологах тощо. Цей страховий захист забезпечує Фонд соціального страхування України.
Упродовж січня-листопада 2021 року за виплатами відповідно до загальнообов’язкового державного соціального страхування звернулись до управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Сумській області 74,2 тисяч українців – на 12,6 тисяч осіб, або 20,5% більше, ніж за той же період минулого року.
Для них було нараховано матеріальне забезпечення (зокрема, лікарняні і декретні допомоги) на суму 353,3 мільйона гривень. Зростання потреби у видатках порівняно з минулим роком склало 72,7 мільйона грн, або 25,9 відсотка.
Загалом в Україні протягом 11 місяців цього року за виплатами відповідно до загальнообов’язкового державного соціального страхування звернулись 2,8 мільйона українців – на 598 тисяч осіб, або 27,1% більше, ніж за той же період минулого року.
Для них було нараховано матеріальне забезпечення (зокрема, лікарняні і декретні допомоги) на суму 18,4 мільярда гривень. Зростання потреби у видатках порівняно з минулим роком склало 3,9 мільярда грн, або 26,7%.
Нагадаємо, аби отримати допомогу від Фонду, працівник має передати своєму роботодавцю листок непрацездатності, на підставі якого здійснюється формування заяви-розрахунку. Дата фінансування Фондом допомоги прямо залежить саме від дати подання заяви-розрахунку. Дізнатись, чи вже перераховано кошти для виплати допомоги роботодавцю, застраховані особи можуть з щоденної звітності Фонду про стан фінансування страхувальників, яка розміщується у телеграм-каналі https://t.me/socialfund за тегом #фінансування_страхувальників.
Нагадаємо, за підсумками жовтня потреба у видатках Фонду на лікарняні, декретні і страхові виплати перевищила надходження на понад 2,1 мільярда гривень. Це призводить до затримок у фінансуванні матеріального забезпечення, однак усі допомоги виплачуються Фондом у повному обсязі.

Друк

gerb sayt2024 © Всі права захищено.
Глухівська міська рада Сумської області