Тісна співпраця з медичними закладами

Із початком пандемії Фонд соціального страхування України активно здійснює соціальний захист застрахованих осіб, у тому числі медичних працівників, які постраждали внаслідок захворювання на коронавірус COVID-19 під час виконання професійних обов’язків.

В нараді взяли участь інженери з охорони праці медичних закладів Глухова, вони ж і є головами комісій з розслідування гострих професійних захворювань.

fond

Начальник Глухівського відділення Лариса Забара поінформувала присутніх про те, що на сьогодні відділення отримало 36 повідомлень від роботодавців щодо лабораторно підтверджених випадків інфікування медичних та інших працівників на COVID-19. І лише по 3 справам складені Акти: 1 Акт пов‘язаний з професійним захворюванням, 2 Акти – не пов‘язані. 33 справи знаходяться в стадії розслідування. Причиною затягування розслідувань є недостатня кількість спеціалістів (інфекціоністів, епідеміологів, профпатологів), а також велике навантаження на сімейних лікарів у зв‘язку із зростанням кількості захворювань.

В ході обговорення проблемних питань присутні спеціалісти закладів охорони здоров‘я висловили своє бачення щодо розв‘язання цієї ситуації, а саме активізації роботи лабораторних центрів по складанню карт епідеміологічного обстеження вогнища захворювання та чіткому визначенні лікарем профпатологом діагнозу гострого професійного захворювання.

В ході наради було досягнуто домовленості про тісну співпрацю медичних установ та працівників Фонду щодо розслідувань гострих професійних захворювань. 

 

gerb sayt2024 © Всі права захищено.
Глухівська міська рада Сумської області