Звіт про роботу Глухівського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України за 2019

 

Керуючись Законом України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 23.09.1999 №1105-XIV Глухівське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Сумській області реалізує державну політику у сфері соціального страхування, виконує основні функції і завдання з питань надання матеріального забезпечення, страхових виплат та соціальних послуг застрахованим особам та потерпілим внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання на території Глухівського (м.Глухів) та Путивльського районів Сумської області.

На кінець 2019 року в Глухівському відділенні управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Сумській області (далі – відділення) на обліку перебувало 3154 осіб, з них: юридичних осіб – 1083, фізичних осіб – 2070.

Протягом звітного періоду за рахунок коштів Фонду страхові виплати отримувало 143 потерпілих внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання та осіб, які мали право на страхову виплату в разі втрати годувальника, в тому числі 21 – тимчасово переміщені особи із зони ООС.

Так, з початку 2019 року здійснено страхових виплат 129 потерпілим в разі часткової чи повної втрати працездатності та 11 особам, які втратили годувальника. Витрати на щомісячні страхові виплати в разі часткової або повної втрати працездатності склали 3,6 млн. грн.

Крім того, відповідно до наданих страхувальниками 1858 заяв-розрахунків за 2019 рік відділенням проведено фінансування матеріального забезпечення у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності 3881 застрахованим особам на суму майже 11,5 млн. грн, а саме:

- на допомогу по тимчасовій непрацездатності – 8,3 млн. грн;

- на допомогу по вагітності та пологах – 3,1 млн. грн;

- на допомогу на поховання – 65,6 тис. грн.

Протягом року відділенням укладено 41 тристоронній договір для лікування застрахованих осіб в реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів на суму майже 600 тис. грн.

У 2019 році за рахунок коштів Фонду потерпілих осіб внаслідок нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання забезпечено медичною та соціальною допомогою, зокрема:

- санаторно-курортне лікування отримали 4 особи на суму 55 тис. грн;

- лікарськими засобами та виробами медичного призначення забезпечено 5 осіб на суму 95 тис. грн.;

- на лікування 4 потерпілих на виробництві та їх медичну реабілітацію витрачено 22 тис. грн.;

На 2020 рік заплановано виконання всіх статутних напрямів роботи Фонду щодо якісного обслуговування та повноти забезпечення застрахованих осіб і потерпілих на виробництві матеріальним забезпеченням, страховими виплатами та медичними й соціальними послугами з урахуванням досвіду, набутого в 2019 році.

 

gerb sayt2024 © Всі права захищено.
Глухівська міська рада Сумської області