ЧИМ ЖИВЕ ГРОМАДА

Міський голова Надія ВАЙЛО провела апаратну нараду, де розглянуті питання життєдіяльності громади за минулий тиждень та надані відповідні доручення на найближчий час.
13122022 1
⯑ Одним із пунктів порядку денного став аналіз результатів перевірки Секретаріатом Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини додержання Глухівською міською радою прав громадян на звернення до органів влади та місцевого самоврядування, а також на доступ до публічної інформації в умовах дії воєнного стану.
Як поінформувала начальник організаційно-контрольного відділу Тетяна БОНДАРЕВА, Глухівська міська рада успішно пройшла перевірку.
13122022 2
Довідково: з 24.02.2022 до Глухівської міської ради надійшло 250 письмових звернень громадян, регулярно проводиться особистий прийом. На офіційному веб-сайті міської ради наявний сервіс для подання електронного звернення. Для подачі усних - діє телефон «гарячої» лінії (05444) 3-27-56, за яким жителі громади можуть отримати необхідні консультації.
❗️ «Треба з кожним розмовляти, треба знімати негатив, спокійно пояснювати і допомагати. Так, громадян звертаються дуже часто з абсолютно дріб’язковими питаннями, наприклад, сусідські війни через чиєсь дерево на межі, але вони ідуть до нас у пошуку справедливості. Під час війни це інші питання, те ж вимикання світла, але і тут маємо терпляче пояснювати ситуацію», - наголосила Надія Вайло.
⯑ ПРО БЛЕКАУТ. На особливому контролі – підготовка до можливого довготривалого блекауту. Зокрема, дано доручення продовжити роботу із пошуку і відновлення у місті старих шахтних колодязів, з яких воду качали руками.
⯑ ПРО ПУНКТИ ЗАРЯДКИ. Жителі громади мають знати, що у разі нових ракетних атак рф на об’єкти енергетичної інфрастуктури і довготривалої відсутності електроенергії зарядити телефони можна буде у Глухові також у міському палаці культури і публічній бібліотеці. Там працюватимуть генератори.
⯑ ПРО ДРОВА. Прийом заяв припинено, завершується розвезення паливної деревини за рахунок держави 1403 домогосподарствам із пічним опаленням, які подали документи до 25 листопада. Ще 201 чоловік з різних причин подали заяви пізніше, по ним триває процес заключення договорів з лісовими господарствами.
⯑ ПРО ЯЛИНКУ. Озвучено рішення, що традиційне новорічно-різдвяне містечко з яскравою ялинкою і торговими павільйонами посеред міста в цьому році ставити не будуть. Але невеликі локації будуть обов’язково. Також прийнято рішення в цьому році придбати подарунки всім дітям громади до 17 років.
⯑ ПРО ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЮ. Глухівська громада продовжує отримувати електроенергію за плановим графіком Сумиобленерго. Зараз це три черги +2/-4. Можливі аварійні відключення. Місцеві енергетики в свою чергу забезпечують максимально рівномірне і справедливе відключення по мікрорайонам, окремим селам. Лікарня, водоканал, котельні – працюють цілодобово.
⯑⯑ Керівники управлінь, відділів, комунальних підприємств, установ і закладів хвилиною мовчання вшанували загиблих земляків-героїв.

Друк

gerb sayt2024 © Всі права захищено.
Глухівська міська рада Сумської області