НАСИЛЬСТВУ-НІ

До уваги осіб, які постраждали від сексуального насильства, вчиненого представниками держави-агресора, та осіб, які незаконно утримувались або перебували в полоні.
На сьогодні насильство є однією з гострих соціальних проблем. Його жертвами водночас можуть ставати як жінки, так і чоловіки. Насильство не обмежується фізичною, сексуальною та психологічною шкодою. До нього також відносять залякування, страждання, примус і позбавлення свободи.
Відповідно до Закону України «Про протидію торгівлі людьми», ст.149 Кримінального кодексу України особи, які утримувались або перебували в полоні, таким чином могли бути використані у збройному конфлікті, мають право на встановлення статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми.
По допомогу, зазвичай, звертається лише незначна частина постраждалих. Причини полягають не тільки в низькому рівні поінформованості щодо можливої допомоги, але й в певному культі замовчування – жертви не говорять про насильство через страх помсти від кривдника та стигматизації у суспільстві.
У випадку проявів насильства по допомогу варто звертатися до державних органів та установ:
  1. Правоохоронні органи (поліція). Особа може викликати поліцію за номером 102 або звернутися особисто до відділу та написати заяву.
  2. Медичні установи. Якщо особа зазнала фізичного чи сексуального насильства, вона має одразу ж звернутися до медичної установи за місцем проживання та зафіксувати фізичні ушкодження. Це у подальшому допоможе їй притягти кривдника до відповідальності, якщо постраждала особа звернеться до правоохоронних органів.
  3. Управління соціального захисту населення Глухівської міської ради.       Тут приймуть заяву про здійснення насильства та залучать відповідні органи та служби для надання допомоги.(м.Глухів, вул.Курлука 1/3).
  4. Мобільна бригада соціально-психологічної допомоги при КУ «Центр надання соціальних послуг, надасть необхідні психологічні, соціальні послуги та консультації (м.т. 0971862392).
Якщо ви постраждали від насильства, або стали свідком вчинення насильства – не мовчіть!

Друк

gerb sayt2024 © Всі права захищено.
Глухівська міська рада Сумської області