ДО УВАГИ МАЛОЗАБЕЗПЕЧЕНИХ ГРОМАДЯН

ДО УВАГИ МАЛОЗАБЕЗПЕЧЕНИХ ГРОМАДЯН, ЩО ПЕРЕБУВАЮТЬ НА ОБЛІКУ В ЦЕНТРІ ЗАЙНЯТОСТІ!
З 1 січня 2022 року набрала чинності  Постанова КМУ №397 від 21 квітня 2021 року «Деякі питання сприяння економічній самостійності малозабезпечених сімей» та Порядок надання допомоги на здобуття економічної самостійності малозабезпеченої сім’ї.
Фінансова допомога - допомога на здобуття економічної самостійності малозабезпеченої сім’ї, яка є безвідсотковою поворотною фінансовою допомогою та надається одноразово у безготівковій формі за рахунок коштів державного бюджету непрацюючій працездатній особі із числа членів малозабезпеченої сім’ї, та яка зареєстрована як безробітна, для організації підприємницької діяльності та сприяння її економічній самостійності.
Розмір фінансової допомоги не може перевищувати 15 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня календарного року, в якому приймається рішення про її надання (на  початок  2022  року – 97 500 грн). Заява подається особою до центру зайнятості або за наявності технічної можливості через Єдиний державний веб – портал електронних послуг.
Питання надання фінансової допомоги вирішується комісією.
Особа, яка виявила бажання провадити підприємницьку діяльність, щодо якої комісією прийнято рішення про надання їй фінансової допомоги, створює юридичну особу чи реєструється як фізична особа-підприємець протягом 30 календарних днів з дати отримання повідомлення про прийняте комісією рішення.
На дату укладення угоди повинен бути чинним правовий статус особи, яка виявила бажання провадити підприємницьку діяльність, як члена малозабезпеченої сім’ї. В іншому випадку попередньо прийняте рішення про надання фінансової допомоги скасовується.
Сума фінансової допомоги не враховується під час обчислення середньомісячного сукупного доходу сім’ї (домогосподарства) для призначення всіх видів державної соціальної допомоги та житлових субсидій, які відповідно до законодавства надаються залежно від сукупного доходу сім’ї (домогосподарства).

Друк

gerb sayt2024 © Всі права захищено.
Глухівська міська рада Сумської області