ЯКА СИТУАЦІЯ З КОВІДОМ?

Епідситуація погіршується: на апаратній нараді під головуванням Н.Вайло про це доповіли кілька служб.
243283192 389811769195977 6648033154157302990 n
За минулий тиждень кількість хворих на Глухівщині зросла удвічі. Зареєстровано 72 нових випадків, всього хворіють вже 121 чоловік. У Шосткинській лікарні госпіталізовано вже 16 глухівчан, з них двоє наразі у тяжкому стані. На жаль, маємо ще втрату: від ускладнень померла 42-річна жінка.
Завідувач Глухівським відділенням Шосткинського районного відділом ДУ «Сумський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Марина МАТВІЄНКО на апаратній нараді у понеділок, 27 вересня, також повідомила про зафіксований випадок кору. Від кого заразився чоловік з інвалідністю, який майже постійно сидить вдома, невідомо. Діагноз йому поставлено під час звернення до ЦПМСД, куди він звернувся з підозрою на ковід. Тому вона наголошує на дотриманні всіма жителями протиепідемічних заходів, зокрема, це носіння масок і миття рук.
Головний лікар ЦПМСЛ Лариса ФЕДОРЯКО звернула увагу, що пункти вакцинації працюють, за останній тиждень мобільні бригади здійснили до десяти виїздів на прохання бажаючих зробити щеплення.Глухівська міська лікарня просить повернути т.зв. ковідний пакет, мотивуючи тим, що ситуація із захворюванням на ковід щотижня погіршується. Важких хворих наразі направляють до Шостки, де місць на всіх вже не вистачає. Глухівська лікарня без заключення пакету медгарантій із Нацслужбою здоровя не може приймати на лікування хворих, тому зараз заклад чекає відповіді з області на свій лист-клопотання. Директор лікарні Валентина БАРАХОВИЧ сподівається на оперативне прийняття рішення.

Друк

gerb sayt2024 © Всі права захищено.
Глухівська міська рада Сумської області