ПРИВІТАЛИ АВДІЇВЦІВ

Надія ВАЙЛО направила керівнику Авдіївської міської військово-цивільної адміністрації Віталію БАРАБАШУ на Донеччині вітання з 7-ю річницею звільнення Авдіївки від російської окупації.
Avdiivka gerb
"Авдіївці випала надзвичайна доля: із звичайного промислового містечка поблизу Донецька вона стала одним із сучасних символів героїзму, спротиву і незламності.
Сьогодні Авдіївка - не просто прифронтова зона, ви створили нове історичне обличчя міста, отримавши визнання і пошану всієї країни за те, що не здались і не зламались. Українські військові у 2014 році визволили Авдіївку і продовжують захищати по цей день, а мирні жителі щодня своєю працею, творчістю, громадською діяльністю розбудовують її, незважаючи на близьку лінію фронту.
Ми у далекому прикордонному Глухові на Сумщині за роки війни незримо зблизились з Авдіївкою. Так, до нас повертались на ППД військові 16 окремого мотопіхотного батальйону, які героїчно утримували промзону. Останні роки підрозділи, які дислокуються у Глухові, регулярно заступають на бойове чергування на першій лінії поблизу Авдіївки, Донеччина стала їхньою другою домівкою.
Дорогі друзі! Війна показала українцям необхідність єднання, зміцнення дружніх відносин, розширення міжмуніципального співробітництва. Прийміть від глухівчан щирі побажання миру, добробуту і благополуччя.
Разом ми витримаємо всі випробування, переможемо і щасливо заживемо у своїй незалежній державі! Слава Україні!" - йдеться у вітанні.
Напередодні між Глухівською міською радою і Авдіївською міською військово-цивільною адміністрацією був підписаний Меморандум про взаємодію і співпрацю.
Нагадаємо, 30 липня 2014 року військовослужбовці ЗСУ разом із бійцями Правого сектору звільнили Авдіївку, яка утримувалася російськими найманцями з квітня 2014 року.
Для російсько-окупаційних військ цей рубіж був надзвичайно важливий, адже Авдіївка – частина донецько-макіївської агломерації, і позиції навколо неї дозволяють контролювати північні околиці Донецька і Ясинуватої, південні околиці Горлівки, а також швидкісну трасу "Донецьк – Горлівка". Тут працює один із найбільших коксохімічних заводів у Європі – Авдіївський коксохімічний завод.

Друк

gerb sayt2024 © Всі права захищено.
Глухівська міська рада Сумської області