ПРАВИЛА ПРИКОРДОННЯ

Територія Глухівської міської ради входить до складу Шосткинського району Сумської області та знаходиться в прикордонній зоні з областями Російської Федерації. В межах кордону визначені ділянки місцевості, які охороняються органами Державної прикордонної служби: ПП «Бачівськ», ПП «Катеринівка», відділ прикордонної служби «Глухів».
Увага! Громадяни, які перетинають прикордонну смугу або перебувають у прикордонній смузі, повинні мати при собі документи,  які посвідчують їх особу і підтверджують необхідність в'їзду у и прикордонну смугу (перебування у прикордонній смузі), та  пред'являти ці документи на вимогу спеціально  уповноважених  осіб. 
Будь-яке  будівництво,  рубання  лісу  та  інші  роботи  в прикордонній  смузі  (за винятком робіт,  пов'язаних з ліквідацією  наслідків стихійного лиха,  проведенням  заходів  для  боротьби  з особливо   небезпечними   інфекційними   хворобами  і  порушеннями екології) здійснюються за погодженням прикордонного загону. 
Утримання  і випасання худоби в прикордонній смузі можливі лише  у  визначених  місцевими органами самоврядування  місцях та за погодженням прикордонного загону.
Зокрема, у межах встановленої прикордонної смуги заборонено:
рух транспортних засобів ( крім техніки та обладнання для агропромислового комплексу, задіяних у проведенні сільськогосподарських робіт) дорогами, які відсутні в реєстрі автомобільних доріг та ведуть до державного кордону, перевезення в транспортних засобах зброї та будь-яких засобів активної оборони без відповідних на те дозволів; використання радіостанцій, крім установлених на спеціальній техніці та транспортних засобах спеціалізованого призначення (або зареєстрованих у встановленому порядку).
Звертаємося до мешканців прикордоння, керівників підприємств, організацій та установ, які здійснюють свою діяльність в межах прикордонних смуг, про необхідність дотримання правил пожежної безпеки під час пожежонебезпечного періоду. Дотримуйтеся вимог законодавства України з прикордонних питань. За порушення прикордонного режиму наступає  адміністративна відповідальність відповідно до вимог чинного законодавства.

Друк

gerb sayt2024 © Всі права захищено.
Глухівська міська рада Сумської області