• Головна
  • Відділ ведення реєстру територіальної громади Глухівської міської ради

Інформація про роботу відділу ведення Реєстру територіальної громади Глухівської міської ради за 2020 рік

Відповідно до Закону України «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні» від 11.12.2003 №138-ІV із змінами, Постанови Кабінету Міністрів України від 02.03.2016 № 207 «Про затвердження Правил реєстрації місця проживання..» відділ ведення Реєстру територіальної громади Глухівської міської ради здійснює:

- формування та ведення реєстру територіальної громади;

- реєстрацію та зняття з реєстрації місця проживання/перебування осіб у межах відповідної адміністративно-територіальної одиниці;

- передачу інформації до Єдиного державного демографічного реєстру.

Здійснення процедур реєстрації та зняття з реєстрації місця проживання здійснюється в день звернення особи, як через відділ «ЦНАП» так і безпосередньо через відділ ведення Реєстру. Відділ напряму працює з паспортистом Глухівського національного педагогічного університету, комендантами Глухівського медичного училища та професійно-педагогічного коледжу Глухівського національного педагогічного університету імені Олександра Довженка ( ГНПУ) з метою зменшення черги студентів.

З січня 2020 року зареєстровано за місцем проживання – 995 осіб, в т. числі неповнолітніх дітей - 289; знято з реєстрації місця проживання – 1 332 громадянина, в т. за рішенням Глухівського міськрайонного суду – 20, по відчуженню житла - 9 осіб.

Щомісяця до відділу надходить інформація про померлих громадян від міграційної служби, які проживали на території міста для зняття з реєстрації та внесення даних до Реєстру. За звітний період знято з реєстрації місця проживання 301 померлого громадянина.

Відділ формує та веде реєстр територіальної громади міста Глухова, забезпечує збирання, зберігання, обробку, використання і захист інформації у реєстрі територіальної громади відповідно до вимог чинного законодавства ,       в день звернення особи формуються та вносяться дані про реєстрацію /зняття місця проживання особи до Реєстру територіальної громади та при видачі довідок.

За звітний період до Реєстру внесені дані про фізичних осіб в кількості - 11 027.

Оформляються та видаються довідки про реєстрацію місця проживання дітям до 16 років, громадянам, які мають паспорт громадянина України у формі картки, при заміні паспорта чи для підтвердження місця та дати реєстрації і громадянам при оформленні спадщини, якщо їхні близькі померли в інших областях чи країнах.

З січня поточного року до відділу звернулось 1 526 осіб для отримання довідок, які надаються в межах компетенції Відділу.

Вносяться зміни до документів та Реєстру територіальної громади у разі прийняття рішення про перейменування вулиць та провулків із збереженням попередніх даних. 106 особам внесені зміни по перейменуванню вулиць, зміни нумерації будинків та квартир. По необхідності проводиться заміна старих будинкових книг на нові.

З моменту набуття повноважень у сфері реєстрації /зняття з реєстрації місця проживання, до відділу надходять офіційні запити як від працівників Глухівського міськрайонного суду так і з інших областей, від поліції, нотаріусів, працівників виконавчої служби, пробації тощо. Відповідно до наданих повноважень, відділом у 2020 році отримано та оброблено 674 запити.        Всі запити, які надходили до відділу, були вчасно розглянуті та надано обґрунтовані та повні відповіді у терміни, передбачені чинним законодавством.

У разі здійснення реєстрації місця проживання особи одночасно із зняттям з реєстрації попереднього місця проживання в іншій адміністративно-територіальній одиниці до органу реєстрації, на території якого було зареєстроване попереднє місце проживання особи, не пізніше наступного дня надсилається повідомлення про зняття з реєстрації місця проживання особи. І при отриманні повідомлень від інших органів реєстрації про громадян міста Глухова перереєстрованих у інших селах і областях ми також заносимо всі дані до реєстру.Відділом надіслано поштою 313 таких повідомлень та 325 отримано від інших органів реєстрації.

Щомісячно відділу ведення Державного реєстру виборців міської ради надаються відомості, на підставі яких здійснюється поновлення бази даних Державного реєстру виборців про громадян України, зареєстрованих за місцем проживання у місті Глухові, яким протягом наступного місяця виповниться 18 років; виборців, які протягом попереднього місяця зареєстрували своє місце проживання у місті Глухові та виборців, які протягом попереднього місяця зняті з реєстрації за місцем проживання.

Уточнення реєстраційних даних виборців здійснюється на постійній основі. На запити відділу ведення Державного реєстру виборців міської ради надається інформація про уточнення даних на окремих виборців стосовно дати народження, адреси та дати реєстрації чи зняття. За звітний період отримано 27 запитів на 474 особи.

Головному управлінню статистики у Сумській області щомісячно надаються знеособлені дані на паперових носіях та в електронному вигляді про реєстрацію та зняття з реєстрації місця проживання про осіб, які на протязі місяця були зареєстровані та зняті з реєстрації місця проживання по місту Глухову.

Всі зміни про реєстрацію або зняття з реєстрації місця проживання передаються до Державної міграційної служби міста Глухова для подальшого внесення їх до відомчої інформаційної системи ДМС - занесення до Єдиного державного демографічного реєстру відповідно до термінів, передбачених чинним законодавством, тобто щотижня.

У Відділі підтримується в актуальному стані картотека реєстраційних та адресних карток.

 Начальник відділу     Ніна Кичигіна

 

 

gerb sayt2024 © Всі права захищено.
Глухівська міська рада Сумської області