Вивільнювані працівники отримують професійні консультації від фахівців служби зайнятості

Фахівці Глухівської міськрайонної філії Сумського обласного центру зайнятості провели виїзний семінар для працівників Перемозького навчально-виховного комплексу, щодо яких заплановане масове вивільнення у зв’язку з ліквідацією НВК.
08072021
Під час семінару фахівці центру зайнятості проінформували присутніх щодо їх прав та деталей чинного законодавства у сфері зайнятості та загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття. Ознайомили з комплексом послуг, які надає державна служба зайнятості, серед яких: підбір роботи, можливість професійного навчання або перенавчання, сприяння у підприємницькій діяльності, залучення до самозайнятості тощо. Учасникам семінару наголосили, що звертаючись за допомогою в працевлаштуванні до фахівців служби зайнятості, гарантовано отримуєш всебічну психологічну та професійну допомогу.
Також, присутніх інформували щодо тенденцій та потреб сучасного ринку праці, якому вкрай не вистачає фахівців робітничих та технічних спеціальностей.
Семінар пройшов у форматі діалогу, під час якого вивільнювані працівники активно ставили питання, які стосувалися деталей набуття статусу безробітної особи, можливості перенавчання та започаткування власної бізнес-справи.
Фахівці Глухівської міськрайонної філії Сумського обласного центру зайнятості провели виїзний семінар для працівників Перемозького навчально-виховного комплексу, щодо яких заплановане масове вивільнення у зв’язку з ліквідацією НВК.
Метою даного заходу було інформування вивільнюваних про стан ринку праці району, про послуги, які надає служба зайнятості пов’язані з соціальним захистом осіб, які втратили роботу, про перспективу працевлаштування.
Працівники отримали інформацію про наявність вільних робочих місць, також про роботу з джерелами пошуку вакансій.
Фахівці служби зайнятості надали роз’яснення щодо чинного законодавства України «Про зайнятість населення», детально розповіли про соціальні послуги.
У ході семінару жваво обговорювалися питання щодо Порядку нарахування та виплат матеріального забезпечення, можливість професійного навчання.
На завершення семінару присутні висловили подяку за корисну інформацію та надані роз’яснення.

Друк

gerb sayt2024 © Всі права захищено.
Глухівська міська рада Сумської області