Відповідальності за порушення граничних термінів реєстрації ПН

Глухівська державна податкова інспекція Головного управління ДПС у Сумській області нагадує, що реєстрація податкових накладних/розрахунків коригування у Єдиному реєстрі податкових накладних здійснюється відповідно до вимог Податкового кодексу України (далі – ПКУ) та Порядку ведення Єдиного реєстру податкових накладних, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 29 грудня 2010 року № 1246 (далі – Порядок). Пунктом 3 вказаного Порядку визначено тривалість операційного дня. Відповідно до пункту 69.18 підрозділу 10 розділу ХХ «Перехідні положення» ПКУ установлено, що тимчасово, на період до припинення або скасування воєнного, надзвичайного стану на території України, з метою захисту прав платників, збереження та захисту даних надання електронних сервісів та приймання електронних документів від платників податків здійснюються у робочі дні з 8 години до 20 години.
При цьому, операційний день для реєстрації податкових накладних та/або розрахунків коригування, на який припадає граничний строк реєстрації податкових накладних та/або розрахунків коригування, триває з 0 годин 00 хвилин до 24 години 00 хвилин.
За несвоєчасну реєстрацію ПН в ЄРПН нормами ПКУ встановлено відповідальність. Разом з тим, відповідальність за порушення граничних термінів реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування до податкових накладних в ЄРПН, у зв’язку з технічними проблемами на сервері ДПС не застосовуються за умови, якщо у роботі електронного кабінету виявлена технічна та/або методологічна помилка чи технічні збої і така помилка/збої визнані технічним адміністратором та/або методологом електронного кабінету, або згідно з повідомленням на вебпорталі ДПС, або її існування підтверджено рішенням суду. 

Друк

gerb sayt2024 © Всі права захищено.
Глухівська міська рада Сумської області