В УКРАЇНІ СТВОРИЛИ МОБІЛЬНИЙ ЗАСТОСУНОК, ЧЕРЕЗ ЯКИЙ ЖІНКА, ЯКА ПЕРЕЖИВАЄ НАСИЛЬСТВО, МОЖЕ ВИКЛИКАТИ ПОЛІЦІЮ БЕЗ ДЗВІНКА

За статистикою, щороку в Україні приблизно 1,1 мільйона людей зазнають насильства, 90% з тих, хто звертається по допомогу, становлять жінки. Страх та відсутність інформації часто стають перепонами на шляху до пошуку допомоги.
Для підтримки жінок, що потерпають від домашнього насильства, Міністерство внутрішніх справ та Національна поліція України спільно з UNFPA в Україні розробили застосунок з прихованою кнопкою SOS. Цей застосунок, непримітний для кривдника, дозволяє швидко та непомітно звернутися по допомогу до поліції.
Перед використанням застосунку необхідно активувати доступ до геолокації та уникати його тестування без необхідності, аби уникнути штрафу за хибний виклик.
Через мобільний застосунок жінка, яка переживає насильство або перебуває у групі ризику, може викликати поліцію через кнопку «SOS» без дзвінка. Поліція приїде за геолокацією або вказаною при реєстрації адресою.
Зовнішній інтерфейс застосунку замасковано під звичайний додаток у телефоні жінки. Кнопка виклику поліції, корисна інформація та контакти інших служб допомоги у випадках домашнього або гендерно зумовленого насильства доступні тільки у прихованому інтерфейсі.
Доступ до застосунку через чат-бот у Telegram: https://t.me/female_app_bot.

Друк

gerb sayt2024 © Всі права захищено.
Глухівська міська рада Сумської області