ДО УВАГИ ВНУТРІШНЬО ПЕРЕМІЩЕНИХ ОСІБ

Управління соціального захисту населення Глухівської міської ради продовжує облік внутрішньо переміщених осіб, які постраждали у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України.
Особливої уваги потребують діти, які були евакуйовані, покинули зону бойових дій без супроводу батьків чи інших законних представників.
Такі діти також мають право на призначення допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам.
Заяву про виплату допомоги малолітній дитині, яка прибула без супроводження законного представника, може подавати від її імені особа, яка перебуває у сімейних, родинних відносинах (у тому числі хрещені батьки), за наявності документа, що підтверджують сімейні, родинні зв’язки особи з дитиною, виданого службою у справах дітей за місцем звернення.
Служба у справах дітей видає довідку про наявність родинних зв’язків на підставі документів, наданих заявником про родинні зв’язки заявника з дитиною.
Хто має право звернутись за допомогою на проживання внутрішньо – переміщеної малолітньої дитини:
- Особи, яких батьки або інші законні представники уповноважили супроводжувати дитину і надають письмову заяву одного із законних представників, завіреною органом опіки та піклування (з місця прибуття).
- Особи, до сімей яких тимчасово влаштовані діти, які залишились без батьківського піклування (за наявності копії наказу про тимчасове влаштування) – за місцем фактичного проживання.
Виплата допомоги такій дитині здійснюється починаючи з березня 2022 року у разі звернення за її наданням до 15 травня 2022 року включно.
Банківський рахунок (за стандартом IBAN) відкривається на дитину!
Неповнолітні діти (починаючи від 14 років) для отримання довідки ВПО звертаються особисто. Неповнолітня дитина також має право самостійно звернутися за призначенням допомоги.
Для отримання більш детальних консультацій звертатись до УСЗН Глухівської міської ради за адресою: вул. Курлука, 1/3,     тел. 7-05-13, 2-63-87.

Друк

gerb sayt2024 © Всі права захищено.
Глухівська міська рада Сумської області