Захистіть дитину від паралічу

⚡ У Глухівській громаді триває кампанія додаткової імунізації проти поліомієліту.
2801
Це так звана турова вакцинація, яка передбачає введення додаткових доз вакцини великій кількості дітей упродовж короткого періоду. Таким чином створюється колективний імунітет, бо в Україні зафіксовані спалахи цієї небезпечної інфекції, проти якої немає ліків.
⯑ Шановні батьки! Прослідкуйте за щепленнями вашої дитини відповідно до календаря рутинної імунізації та пройдіть кампанію додаткової імунізації.
Щоб зробить турову (додаткову) вакцинацію проти поліомієліту у КНП «ЦПМСД» Глухівської міської ради, запишіться на прийом до сімейного лікаря або педіатра.
⯑ Поліомієліт (поліо) — гостре вірусне інфекційне кероване захворювання, яке характеризується загально-інтоксикаційним синдромом та ураженнями ЦНС по типу млявих периферичних паралічів, яка спричиняє інвалідність і є небезпечною для життя.
Хворіють на поліомієліт невакциновані діти й дорослі, та найбільший ризик мають малюки віком до п’яти років.
Першими симптомами є лихоманка, втома, головний біль, блювота, слабкість м'язів шиї і біль у кінцівках.
Параліч може додатися за лічені години. Він часто вражає ноги, але кожний десятий пацієнт помирає від задухи в результаті паралічу легеневих м'язів. Параліч може наступати на все життя, і жертви поліо отримують каліцтва через це захворювання.
Єдиний захист від поліомієліту є вакцинація .
⯑ Є два типи безпечних та ефективних вакцин від поліо: інактивована поліомієлітна вакцина (ІПВ), яку вводять ін’єкційно, та оральна поліомієлітна вакцина (ОПВ) — краплі, які крапають у рот. Обидві захищають від інфікування поліомієлітом, проте ОПВ забезпечує захист і від безсимптомного носійства.
⯑ Як правило, коли в країні не має циркуляції вірусу поліо, для забезпечення захисту необхідно мінімум чотири дози поліо вакцини. Але у випадку спалаху, а також щоб зупинити циркуляцію вірусу необхідні додаткові дози ОПВ вакцини. Якщо дитині, яка вже повністю вакцинована, дати кілька додаткових доз ОПВ, це не лише означатиме більший рівень захисту для неї, а й зупинить циркуляцію вірусу в оточенні. Навіть повністю щепленим дітям потрібно зробити ще декілька щеплень вакциною ОПВ протягом додаткових турів з імунізації.

Друк

gerb sayt2024 © Всі права захищено.
Глухівська міська рада Сумської області