Електронні сигарети – альтернатива чи самообман?

Разом з розвитком технологій на тютюновому ринку з’являються нові продукти — електронні сигарети та тютюнові вироби для електричного нагрівання, які виробники просувають як продукти «зниженого ризику».
1
На фоні скорочення поширеності куріння звичайних сигарет ці вироби набувають усе більшої популярності, зокрема, серед найвразливішої аудиторії — підлітків та молоді.
Тому, 8 грудня 2021 року, за запрошенням адміністрації Глухівської загальноосвітньої школи №1, з метою інформування для учнів 7-х класів фахівцем із соціальної роботи відділення соціальної роботи Комунальної установи «Центр надання соціальних послуг» Глухівської міської ради Мухою Оленою Олександрівною разом з начальником відділу «Глухівського бюро правової допомоги» Шосткінського місцевого центру з надання БВПД Балицьким Богданом Олександровичем було проведено відеолекторій «Електронні сигарети – альтернатива чи самообман?» На початку заходу Олена Муха поінформувала учнів,  щодо новомодних електроних гаджетів  для куріння. Обговорили їх будову, різновиди та яку шкоду приносять організму дитини. Після цього було запропоновано перегляд відео «Чи безпечні електронні сигарети за звичайне куріння?» Після перегляду обговорили всі мінуси паління цигарок та електронних гаджетів, звернули увагу на шкідливість пасивного паління. В кінці зустрічі Богдан Балицький ознайомив  учнів з Законом України та Кодексом України про адміністративні правопорушення щодо паління в неустановлених місцях. Поінформував з алгоритмом складання адміністративних протоколів, розміром штрафів та їх сплатою. 
Очевидно, що нові електронні ґаджети — не що інше, як спроба змінити сам концепт куріння, аби вивести його на новий рівень у контексті технічного прогресу. Саме тому маркетинг нових тютюнових продуктів є особливо агресивним — аби нав’язати людям нову парадигму куріння. Тому будьте обачними та бережіть своє здоров’я!
За інформацією Комунальної установи
«Центр надання соціальних послуг» Глухівської міської ради

Друк

gerb sayt2024 © Всі права захищено.
Глухівська міська рада Сумської області