ПРОТИДІЯ ТОРГІВЛІ ЛЮДЬМИ

Торгівля людьми в Україні на сьогодні є досить болючою проблемою.
1
Адже наша держава очолює список країн, котрі потерпають від торгівлі людьми. Офіційна статистика не дає чіткого уявлення про масштаби цього явища і точну кількість жертв, оскільки торгівля людьми є злочином, який досить складно від слідкувати тому, що злочинці використовують безліч форм і методів; крім того, більшість постраждалих не звертається по допомогу через страх покарання, осуд або просто не мають можливості це зробити. Тому до офіційних зведень потрапляє лише один з сотень таких випадків.
В рамках проведення Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» провідним фахівцем соціальної роботи відділення соціальної роботи Комунальної установи «Центр надання соціальних послуг» Глухівської міської ради Світланою НІКОЛАЄНКО разом начальником відділу активної підтримки безробітних Глухівської міськрайонної філії Сумського обласного центру зайнятості Аллою ГУЛАКОВОЮ  для безробітних 25 листопада 2021 року проведено тренінг на тему «Протидія торгівлі людьми» з метою підвищення рівня поінформованості та усвідомлення  гостроти проблеми торгівлі людьми, обговорити причини, форми та ознаки цього явища. На тренінгу розглянули небезпечні наслідки та шляхи потрапляння в ситуацію торгівлі людьми, ознайомились з національними і міжнародними документами щодо попередження торгівлі людьми, ознайомились з визначенням поняття «торгівля людьми», етапами торгівлі людьми та міфами стосовно торгівлі людьми, до кого звернутися за порадою та допомогою в разі потрапляння в ситуацію торгівлі людьми (дітьми), переглянули відео фільм «Життя на продаж».
Торгівля людьми –– третій по прибутковості після торгівлі зброєю та наркотиками вид злочинної діяльності. За оцінками ООН, виключно на торгівлі людьми організовані злочинні угрупування заробляють 3,5 млрд. доларів щороку. Незважаючи на те, що держави вживають заходів для попередження та запобігання цьому явищу, воно продовжує катастрофічно поширюватися в нашому суспільстві.
Потурбуйтесь про власну безпеку перед виїздом за кордон!
За інформацією Комунальної установи
«Центр надання соціальних послуг» Глухівської міської ради

Друк

gerb sayt2024 © Всі права захищено.
Глухівська міська рада Сумської області