ПОДОРОЖ ДО МІСТА ПРИЛУКИ

Подорож – це чудовий спосіб гарно провести час не лише для молодих та активних, але і для людей старшого віку.  «Зовсім неважливо скільки вам років, подорожувати ніколи не пізно»: під таким гаслом завжди проходять екскурсії для людей поважного віку, які знаходяться на обслуговуванні КУ «Центр надання соціальних послуг» Глухівської міської ради.
04102021 2
На цей раз слухачі Університету третього віку «Активне довголіття» вирушили на Чернігівщину, багату на пам’ятки та пам’ятні місця.
Розпочалась екскурсія у Густинському монастирі, що знаходиться неподалік міста Прилуки. Він заснований на початку XVII ст. на землях князів Вишневецьких. З монастиря походить знаменитий «Густинський літопис», а сама обитель довгий час була центром ідейної боротьби з унією і католицизмом. Густинський монастир став усипальницею багатьох представників дворянського роду Рєпніних.
04102021 1
Трохи перепочивши подорожуючі опинились у прекрасному тисячолітньому  місті Прилуки.На його луках височіють величні храми та історичні будівлі, що представляють собою пам'ятки архітектури XIX - поч. ХХ століть. Серед них церква Іоанна Предтечі, Пантелеймонівська церква, храм Трьох Святителів, Миколаївська церква, будинок громадського зібрання, будинок культури, синагоги і багато іншого.
04102021
Завершилась екскурсійна подорож у Сокиринцях, в родовому маєтку Галаганів. Палац Галаганів  входив в число неперевершенихпалацово-парковихкомплексів. А за життяІ.Галаганайогощеназивали "українським Парнасом". У садибіГалаганівгостювали Шевченко і Куліш, Лисенко і Жемчужников, насолоджуючисьліричнимспівом бандуриста - кобзаря О. Вересая, в честь якого створена кімната-музей на територіїпалацу.
04102021 3
Всі присутні мали змогу доторкнутись до частинки історії та залишились задоволені поїздкою.
Дякуємо міському голові Надії Вайло та приватному підприємцю Євгену Тіщенко за надану матеріальну допомогу для здійснення подорожі!
За інформацією КУ «Центр надання
соціальних послуг» Глухівської міської ради

Друк

gerb sayt2024 © Всі права захищено.
Глухівська міська рада Сумської області