ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ОСІБ З ІНВАЛІДНІСТЮ

 
ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ОСІБ З ІНВАЛІДНІСТЮ,  ДІТЕЙ З ІНВАЛІДНІСТЮ ТА ІНШИХ ОКРЕМИХ КАТЕГОРІЙ НАСЕЛЕННЯ ТЕХНІЧНИМИ ТА ІНШИМИ ЗАСОБАМИ РЕАБІЛІТАЦІЇ
Безоплатне забезпечення для осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших окремих категорій населення технічними та іншими засобами реабілітації і виплати грошової компенсації вартості за самостійно придбані технічні та інші засоби реабілітації  здійснюється у відповідності до Порядку, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 05 квітня 2012 р. № 321 (в редакції постанови  Кабінету Міністрів України від 14 квітня 2021 р. № 362).
Крім того, інформуємо, що запрацював новий механізм подачі документів для забезпечення осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших  окремих категорій населення технічними та іншими засобами реабілітації та подачі документів для проходження реабілітації через електронний кабінет особи з інвалідністю https://ek-cdi.msp.gov.ua/.
Особа з інвалідністю може зареєструватися в електронному кабінеті особи з інвалідністю:
-за допомогою кваліфікованого електронно-цифрового підпису(КЕП);
-за допомогою коду авторизації отриманого в органі соціального захисту населення.
До технічних та  інших засобів реабілітації , якими забезпечуються особи  з інвалідністю, діти з інвалідністю та інші окремі  категорій населення, належать:
протезно-ортопедичні вироби, у тому числі ортопедичне взуття;
спеціальні засоби для самообслуговування та догляду;
засоби для пересування;
допоміжні засоби для особистої рухомості, переміщення та підйому;
меблі та оснащення;
спеціальні засоби для орієнтування, спілкування та обміну інформації.
Особи  з інвалідністю та діти з інвалідністю забезпечуються відповідними технічними та іншими засобами реабілітації, отримують за бажанням компенсацію за відповідні самостійно придбані технічні та інші засоби реабілітації в порядку черговості згідно з індивідуальною програмою реабілітації (ІПР).
Особи  з інвалідністю та діти з інвалідністю, інші особи  забезпечуються технічними та іншими засобами реабілітації, зокрема шляхом виплати компенсації, без права їх продажу, дарування і передачі протягом строку, на який видаються такі засоби.
Технічні та інші засоби реабілітації, призначені для безоплатного забезпечення осіб  з інвалідністю, дітей з інвалідністю,  інші осіб за рахунок коштів державного бюджету, виготовляються, постачаються і ремонтуються підприємствами, які відповідають кваліфікаційним вимогам, установленим Мінсоцполітики.
Особа з інвалідністю, дитина з інвалідністю, інша особа або її законний представник може самостійно обрати підприємство, що відповідає кваліфікованим вимогам на виготовлення, постачання, ремонт та  технічне обслуговування технічних засобів реабілітації згідно каталогів за посиланням:
Перелік підприємств, до яких особи можуть звертатися з питання забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації (https://www.msp.gov.ua/content/zabezpechennya-tehnichnimi-ta-inshimi-zasobami-reabilitacii-specavtotransportom.html);
Каталог технічних та інших засобів реабілітації, якими такі підприємства забезпечують  осіб  з інвалідністю, дітей з інвалідністю та  інших осіб (https://www.ispf.gov.ua/diyalnist/zabezpechennya-tehnichnimi-zasobami-reabilitaciyi/diyi-pibpriyemstva-shchodo-zabezpechennya-okremih-kategorij-naselennya-tzr);
Механізм забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації та отримання компенсації (https://www.ispf.gov.ua/diyalnist/zabezpechennya-tehnichnimi-zasobami-reabilitaciyi/zagalna-informaciya).
За більш детальною інформацією з даного питання потрібно звернутися до управління соціального захисту населення Глухівської міської ради м. Глухів, вул. Курлука, 1/3, кабінет № 9, телефон (05444) 7-03-63.

Друк

gerb sayt2024 © Всі права захищено.
Глухівська міська рада Сумської області