БОРГИ ТРЕБА СПЛАТИТИ

❗ Знаєте, навіщо теплорайону терміново знадобились гроші? А чули, що дешевший газ треба викупляти наперед?
⚡ КП «Глухівський тепловий район» просить боржників терміново сплатити гроші: щоб підприємству придбати так звані фіксовані обсяги газу за нижчою ціною, їх треба наперед оплатити.
Тож від самих споживачів сьогодні частково залежить, скільки коштуватиме теплопостачання у Глухові наступного опалювального сезону.
⯑За словами директора теплорайону Миколи КОЛОШІ, сьогодні глухівчани заборгували 3,5 млн грн. Якби ці гроші були на рахунках, то комунальне підприємство могло б викупити газ за нижчою ціною, а відтак і вартість опалення взимку було б меншою.
«У нас укладена угода з ТОВ «НафтогазТрейдинг». Раніше ми отримували ліміти відповідно до своїх потреб, розраховувались по факту опалювального сезону. Зараз умови стали жорсткими: щоб отримати фіксовані обсяги за нижчою ціною, треба наперед їх оплатити. Тисяча кубометрів газу обійдеться десь близько 9 тис. грн. Яка буде ринкова ціна газу – ніхто не знає.
Як ми можемо сплатити наперед, коли нам споживачі платять за фактом отриманої послуги? Яким чином людина може нам заплатити наперед? Нові умови договорів із газопостачальною компанією, яка вимагає саме передчасну оплату, всіх тепловиків дуже насторожують. І якщо це питання не буде вирішуватися державою, то ситуація може стати критичною», - коментує М.Колоша.
Тільки до кінця цього року глухівським тепловикам потрібно мінімум 10 млн грн авансових коштів. Тому до кінця вересня всі боржники мають сплатити борги, бо без цього говорити про пільговий викуп газу не можна.
Зараз тепловикам пропонують брати кредити в банках під відсотки. Для цього підприємство має розраховувати на оборотні залишкові кошти, яких у глухівського теплорайону просто нема.
pngwing.com 1

Друк

gerb sayt2024 © Всі права захищено.
Глухівська міська рада Сумської області