30 ЛИПНЯ - ДЕНЬ ПРОТИДІЇ ТОРГІВЛІ ЛЮДЬМИ

30 липня у світі відзначають Всесвітній день протидії торгівлі людьми. 
1
Він був започаткований у 2013 році Генеральною Асамблеєю Організації Об’єднаних Націй з метою підвищення рівня поінформованості громадян стосовно глобальної проблеми торгівлі людьми і привернення уваги до важкого становища жінок, чоловіків і дітей, які стали жертвами цього злочину, а також заохочення людей активно допомагати постраждалим і протидіяти торгівлі людьми. Торгівля людьми – це форма сучасного рабства та порушення прав людини, від якої потерпають чоловіки, жінки та діти, та яка не втрачає актуальності у ХХІ ст. для жодної країни світу, включаючи Україну. Маніпулюючи бажаннями та намірами людей, їх ошукують та експлуатують.
З нагоди Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми відділенням соціальної роботи КУ «Центр надання соціальних послуг» Глухівської міської ради було проведено акцію «Протидія торгівлі людьми» для умовно засуджених на базі Глухівського МРС філії Державної установи «Центр пробації» в Сумській області.     
На початку заходу виступили завідувач відділення соціальної роботи КУ «Центр надання соціальних послуг» Глухівської міської ради Олена Юденич та  волонтер  Глухівського МРС філії Державної установи «Центр пробації» в Сумській області Микола Максимович,  які ознайомили з поняттям «торгівля людьми», розповіли про найпоширеніші шахрайські схеми, ризики нелегальної зайнятості, стадії та основні ознаки торгівлі людьми.
Потім завідувач відділення, Олена Юденич проведела настільну соціально – тематичну гру «ANTI TRAFFICKING», яка спрямована на підвищення обізнаності щодо проблеми торгівлі людьми та вивчення правил запобігання відповідним ризикам.
Упродовж настільної гри, учасники мали можливість отримати картки з певними ризиковими ситуаціями та подіями під час працевлаштування закордоном і відповідати на них з позиції попередньо обраних героїв. Гру виграє не тільки той, хто першим пройде все ігрове поле, а й насамперед той, хто наприкінці має найбільшу кількість ігрових ресурсів (знання, безпека, фінанси). Адже під час пошуку роботи закордоном головне отримати гарну та безпечну роботу.
На завершення учасники поділилися враженнями від гри, зауваживши при цьому, що вона є пізнавальною й наочно демонструє різні небезпеки, які можуть виникнути у реальному житті. Також всі присутні отримали вичерпні відповіді на  запитання та інформаційні буклети з даної  тематики. 
За інформацією КУ
«Центр надання соціальних послуг»
Глухівської міської ради

Друк

gerb sayt2024 © Всі права захищено.
Глухівська міська рада Сумської області