ЕКСКУРСІЯ ДО НОВГОРОД-СІВЕРСЬКОГО

17 червня 2021 року слухачі краєзнавчого факультету Університету третього віку «Активне довголіття» відділення надання соціальних послуг в умовах денного перебування КУ «Центр надання соціальних послуг» Глухівської міської ради здійснили довгоочікувану мандрівку!
novgorod s
На цей раз пенсіонери вирушили у одне з найстаріших міст України, яке відоме ще за часів князя Ігоря і має тисячолітню історію – Новгород-Сіверський!
Спочатку пенсіонери відвідали перлину міста - Спасо - Преображенський монастир, потужні мури та вежі якого підкреслюють велич і красу цієї обителі. Побували на Південній дерев’яній башні, з якої відкривається панорама мальовничої річки Десна. Це її описував у своїх творах «Зачарована Десна» Олександр Довженко.
Також мандрівники відвідали Державний історико-культурний музей-заповідник «Слово о полку Ігоревім», де цікава розповідь наукових співробітників перенесла слухачів у легендарне минуле Сіверщини.
novgorod s1
Після невеличкого перепочинку пенсіонери прогулялись   визначними місцями міста, побували в його історичній частині та оглянули Тріумфальну арку, дерев’яну Миколаївську церкву та мурований Успенський собор, побачили Торгові ряди та склади, чоловічу і жіночу гімназії.
В цілому всім присутнім дуже сподобалась екскурсія. Стомлені, але задоволені, зробивши фото на пам'ять, вирушили до дому.
 
Згідно інформації КУ «Центр надання
соціальних послуг» Глухівської міської ради

Друк

gerb sayt2024 © Всі права захищено.
Глухівська міська рада Сумської області