МЕМОРІАЛИ, ПАМ’ЯТНИКИ, ОБЕЛІСКИ…

У Глухівській громаді фактично закінчена підготовка до Дня пам’яті і примирення та Дня перемоги над нацизмом у роки Другої світової війни. У місті і селах відремонтовані пам’ятники, наводиться порядок на прилеглих територіях.
06.05.2021 p3
Сьогодні, 6 травня, прибирали біля знаку на честь героїв Чернівського бою на трасі під селом Перемога, активісти із Уздиці їздили до обеліску партизанам у лісі, у Полошках дофарбовували меморіал.
06.05.2021 p2
За словами начальника УЖКГ Марії СЕГЕДИ, для сіл була централізовано закуплена фарба та деякі будматеріали. Більшість старост дякують за допомогу педагогам та учням своїх шкіл, також вони традиційно звертаються за допомогою до орендарів землі та підприємців. Так, у селі Полошки цьогоріч ТОВ «Велетень» (директор А.ТІТОВ) допомогло капітально відремонтувало меморіал, у Баничах роботам посприяв підприємець М.МИХАЙЛИК.
06.05.2021 p4
У Глухові за усталеною традицією колектив Глухівської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 прибрав пам’ятник партизанам біля Скоропадського озера, навів лад на Вознесенському кладовищі, де поховані Герої Радянського Союзу М.І. Жужома, М.Г. Баришев, начальник штабу Глухівського партизанського загону І.Є.Лисиця, воїни-визволителі та підпільники нашого міста.
06.05.2021 p5
Представники Глухівського ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою працювали в урочищі Борок. Колектив НВК №5 потурбувався про пам’ятник загиблим усівчанам.
Ще два тижні тому біля Вічного вогню у Глухові замінили освітлення, зробивши меморіальний комплекс яскравою домінантою центра міста.
«Це прояв нашої поваги, нашої вдячності і наш обов’язок. З часом деякі пам’ятники стали аварійними, наприклад, у селі Перемога, там уже не обійтись фарбуванням, тож будемо думати про відновлення. Ми не маємо права забути, якою страшною ціною було заплачено за Перемогу», - говорить міський голова Надія ВАЙЛО.
Нагадаємо, всього у Глухівській громаді офіційних 37 пам’ятників, крім того є до двох десятків окремих могил, поклонні хрести, місця, пов’язані з партизанським рухом тощо.
Покладання відбудуться 8 і 9 травня.

 

Друк

gerb sayt2024 © Всі права захищено.
Глухівська міська рада Сумської області