ТРИВАЄ ПРИЗОВ-2021

На території Глухівської міської ради тривають заходи призовної кампанії 2021 року. Перші строковики вже відправились у військо.
Нагадуємо, що протягом квітня-червня чоловіки призовного віку від 18 до 27 років, які отримали повістку, зобов’язані прибути до призовної дільниці Глухівського об’єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки за адресою м. Глухів, вул. Києво- Московська,31. Але звертаємо увагу, що неотримання повістки з будь-яких причин не є підставою для ігнорування призову.
Тож юнаки, які не мають відстрочки чи права на звільнення від служби, повинні самостійно прийти у військкомат для уточнення облікових даних та проходження медогляду.
170978061 285240776319744 3308225514387699280 n
Юнаки, які не мають вищої освіти, будуть служити 18 місяців, а призовники зі ступенем спеціаліста або магістра – 12 місяців. У Міністерстві оборони України зазначають, що військовослужбовців-строковиків до виконання бойових завдань у районі проведення ООС не залучають.
Поважними причинами неявки до військкомату можуть вважатися: стихійне лихо, хвороба призовника, смерть близького родича. Важливо: будь-які інші причини не є достатньо вагомими і можуть бути прирівняні до ухилення від армії. Згідно зі статтею 17 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» відстрочка надається за рішенням міської призовної комісії за сімейними обставинами, станом здоров’я, для здобуття освіти або продовження професійної діяльності.
Призовник, який не з’явився до Глухівського об’єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки із поважних причин, карається накладанням адміністративного штрафу.
Кримінальна відповідальність, а саме обмеження волі на строк до трьох років, може настати, якщо призовник після того, як його міською призовною комісією визнали придатним до служби в армії, без поважних причин не з’явився до призовної дільниці.
 
 

Друк

gerb sayt2024 © Всі права захищено.
Глухівська міська рада Сумської області