ЗАБОРОНЕНО ПІДГОДОВУВАТИ ВУЛИЧНИХ СОБАК

У місті вже почалась роз’яснювальна робота, на деяких магазинах власники розмістили відповідні оголошення.
Як коментує міський голова Надія ВАЙЛО, таким чином влада намагається мінімізувати шкоду від контактів безпритульних собак з громадянами. «Ми не забороняємо взагалі годувати собак у місті, але маємо якось впорядкувати цю хаотичну практику.
167139116 280247666819055 3081056726356239262 n
З одного боку, у нас величезна кількість скарг на напади собак, з іншого – цим же собакам з ранку до вечора кидають їжу під магазинами, на ринку і прямо під під’їздами. Нападаючи на людей, собаки часто просто захищають свою територію. Сподіваюсь, що разом із активістами-зоозахисниками ми поступово напрацюємо правильну модель співіснування людей з собаками», - пояснює вона.
Міський голова дала доручення управлінню ЖКГ активізувати роз’яснювальну роботу у цьому напрямку, залучати вуличкомів і старших будинків. І хоч за порушення правил благоустрою передбачені штрафи, у громаді поки роблять ставку на свідомість людей.
Нагадаємо, у населених пунктах Глухівської громади заборонено підгодовувати безпритульних тварин у громадських місцях. Про це йдеться у нещодавно затвердженій сесією міськради Програмі поводження з тваринами на 2021-2025 роки. Зокрема, депутати проголосували за те, щоб для вуличних собак не влаштовувати їдальні у парках і скверах, біля торгових точок, на дитячих майданчиках. За іншими пунктами нова Програма поводження з тваринами майже повністю повторює попередню. На стерилізацію безпритульних собак планується виділяти щорічно 70 тис. грн. Агресивним тваринам дозволена евтаназія.
 
 

Друк

gerb sayt2024 © Всі права захищено.
Глухівська міська рада Сумської області