ДЛЯ НАСЕЛЕННЯ ТАРИФ "ЗАМОРОЖЕНО"

29 березня на виконкомі під головуванням Надії Вайло прийнято кілька важливих рішень. Так, у міській лікарні запрацює власна комісія з огляду водіїв. Тариф на воду та каналізацію виріс, але населення поки буде платити за старими розцінками. Про це та інше – детальніше.

166520490 280063653504123 2289882523250299767 n

ЗВІЛЬНИЛИ ВІД СПЛАТИ

14 вихованців закладів дошкільної освіти та учнів закладів загальної середньої освіти на території Глухівської міської ради, батьки яких безпосередньо беруть участь в операції Об’єднаних сил на території Донецької та Луганської областей (на період участі в ООС), звільнено від сплати за харчування.

166856256 280063716837450 2436647259433432493 n
 
ТАРИФ ВИРІС

У понеділок, 29 березня, члени виконавчого комітету проголосували за підвищення тарифів на послугу з централізованого водопостачання та централізоване водовідведення, попередньо ознайомившись із розрахунками економічно обґрунтованих витрат на послуги. Так, за словами в.о. директора КП «Глухівський водоканал» Володимира Тарасюка встановлення нового тарифу край необхідне у зв’язку із зростанням прожиткового мінімуму, тарифу на електроенергію, підвищенням мінімальної заробітної плати, зростанням вартості на паливно-мастильні матеріали.
Відтак, виконком проголосував, що тариф становитиме:
- на централізоване водопостачання – 12,07 грн. за 1 куб. м (без ПДВ);
- на централізоване водовідведення – 25,99 грн. за 1 куб. м (без ПДВ).
Тобто споживачі за обидві послуги разом з ПДВ мають сплачувати 45,66 грн за 1 кубометр.
Рішення набирає чинності з 1 квітня 2021 року для бюджетних установ та інших споживачів. Для населення - відтерміновано у зв’язку з карантином.

НАБРАЛИ ПРАЦІВНИКІВ

Виконком затвердив новий штатний розпис КП «Житловий комунальний центр», зокрема, введено 5 нових штатних одиниць: два робітника з благоустрою, тракториста, лицювальника-плиточника та муляра. Це пов’язано із збільшенням обсягів робіт, які виконує жек. Сьогодні там працює вже 28 штатних одиниць. Але у членів виконкому і особисто міського голови Надії Вайло було багато питань до в.о. директора цього підприємства Владислава Павлика. Основні претензії і побажання стосувались належного прибирання міста, бо перша весняна сприятлива погода не дала старту такої бажаної чистоти на вулицях. Нагадаємо, саме ЖКЦ виграв тендер на вивіз т.зв. міського сміття з центральної частини (мається на увазі вуличний змет).
Міська влада налаштована максимально сприяти розвитку власного КП, але чекає від молодого керівника чіткого бачення і економічних розрахунків, щоб не працювати у збиток.

СТАТУТ І ПЛАТНІ ПОСЛУГИ

Затверджений Статут Комунального некомерційного підприємства «Глухівська міська лікарня» Глухівської міської ради в новій редакції.
Також проголосували за тарифи на платні послуги. Зокрема, дуже детально виписані всі стоматологічні послуги, які надаються у госпрозрахунковому відділенні. Визначена вартість оглядів і консультацій вузьких лікарів, до яких пацієнт іде без направлення сімейного лікаря. Відома і вартість аналізів та різних маніпуляцій, які пацієнт оплатить, наприклад, у випадку, коли вони не входять в послуги законтрактованого пакету.
З нового: з 2 квітня у лікарні розпочне роботу власна комісія з огляду водіїв та по дозволу на зброю. Відповідно, вартість послуг 346 та 280 грн. Це дасть змогу залучити додаткові кошти у лікарню.

 

Друк

gerb sayt2024 © Всі права захищено.
Глухівська міська рада Сумської області