РОЗСЛАБЛЯТИСЬ НЕ МОЖНА, КОВІД СТАВ ЩЕ СТРАШНІШИМ

НАДІЯ ВАЙЛО: «РОЗСЛАБЛЯТИСЬ НЕ МОЖНА, КОВІД СТАВ ЩЕ СТРАШНІШИМ»
Які нові препарати можуть отримати жителі громади по програмі «Доступні ліки»? Чи дійшов до Глухова мутований ковід? Про це та інше йшла мова на апаратній нараді при міському голові.
2302111
ОФІЦІЙНІ ДОПОВІДАЧІ
Начальник відділу з питань інформаційної та правоохоронної діяльності Марина БАЛИЦЬКА нагадала вимоги антикорупційного законодавства, зокрема, необхідність подачі декларацій. Завідувач сектору з питань державної реєстрації відділу ЦНАП Олег ГЛАЗУНОВ зупинився на нюансах реєстрації майна комунальної власності, що актуально зараз, при створенні громади.
КОВІД МУТУЄ
За словами Марини МАТВІЄНКО, епідситуація дуже тривожна. Не дивлячись на те, що на Глухівщині минулого тижня зафіксовано тільки 6 нових випадків коронавірусу, заспокоюватись зарано. Так, у сусідньому Кролевці реєструють по 25-50 випадків щодня. І це за клінічними проявам – зовсім інший штам коронавірусу. Із пневмоніями більше 70% потребують госпіталізації. Вірогідніше за все, до нас дійшов з Європи новий штам.
Тож лікарі знову б’ють тривогу: люди розслабились з масками, багато святкують масово ювілеї і весілля, молодь ходить на дискотеки.
ПЕРСПЕКТИВИ ЛІКАРНІ
Надія Вайло поросила в.о. директора міської лікарні Сергія НОСКОВА підготувати на наступний понеділок перші результати збору коштів на рентгенапарат.
«Ми відкрили спецрахунок, на який вирішили збирати гроші на рентгенапарт… Розіслали листи всім, кому можна. Хтось перераховує, 5, хтось 10 тисяч гривень. Щось зекономить і сама лікарня…» - сказала вона і нагадала, що статус опорної буде у Глухівської міської лікарні до 2023 року. Скоріше за все, потім Нацслужба здоров’я перевірить, що зробив заклад для покращання матеріальної бази.
І хоч дещо вже придбано - наприклад, ІФА-апапарат, УЗД, газоаналізатор – та цього замало для опорної лікарні.
НОВІ ДОСТУПНІ ЛІКИ
Про оновлений Реєстр лікарських засобів, які підлягають реімбудсації, повідомила головний лікар ЦПМСД Лариса ФЕДОРЯКО.
Так, пацієнти, які мають заключені декларації із сімейними лікарями, вже мають можливість отримати рецепт на три нові міжнародні непатентовані назви: «Ацетилсаліцилова кислота», «Варфарин» та «Ніфедипін». За словами лікаря, раніше хворі на ішемічну та гіпертонічну хворобу, люди після операцій не могли отримати, наприклад, за своїм вибором такі популярні торгівельні марки, як Лоспірин, Кардіомагніл та Магнікор. Тепер стало реальним отримати зі знижками ці протизапальні, антиагреганти та антикоагулянти.
ЗНОВУ ПРО ЖЕК
Міський голова вчергове нагадала молодому керівникові комунального підприємства про необхідність чіткого прорахунку витрат. Так, мова зайшла про переробку зібраних новорічних ялинок та різних обрізаних гілок, які не захоронюються на полігоні, на щепу. «Ви стверджуєте, що зекономили для бюджету гроші. А що це за економія, коли ви отримаєте в результаті збиток? Будь ласка, підготуйте калькуляцію витрат», - попросила вона.
СПОРТСМЕНИ ПОРАДУВАЛИ
Минулі вихідні були щедрими на спортивні заходи різного рівня, в яких глухівчани відзначились.
Однозначно, найвищим досягненням стало «срібло» біатлоністки Анни КРИВОНОС на Етапі Кубка IBU в словацькому Осрблі.
ПОПРОСИЛИ ВИБАЧИТИСЬ ПЕРЕД ЖИТЕЛЯМИ НЕКРАСОВОГО
2302222
Староста Некрасового Надія КЕБЕЦЬ звернулась до присутньої у залі Оксани КОВАЛЬОВОЇ, яка співпрацює з різними ЗМІ, і озвучила, що та своєю вкрай зневажливою публікацією обурила село. Слова міського голови про те, що треба розглянути можливість купівлі у цьому та інших селах будинків для сімей різної пільгової категорії, були подані, м’яко кажучи, некоректно: Некрасове змалювали страшно безперспективним, занедбаним селом, де нормальні люди жити не хочуть. «Обрисували якесь некрасівське гетто, куди будуть звозити всіх убогих! Перед селом треба вибачитись», - попросила староста.

 

 
gerb sayt2024 © Всі права захищено.
Глухівська міська рада Сумської області